Türkiye'de cinsiyet, yaş ve mezun olunan okula göre sosyal medya kullanımı [Webrazzi PRO]

Türkiye'de cinsiyet, yaş ve mezun olunan okula göre sosyal medya kullanımı [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO'ya o hafta içinde eklenen grafikler -bu hafta 25 yeni grafik eklendi- arasında en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz grafiği paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizisiyle yine karşınızdayız.

Bu haftaki yazımızın konusu sosyal medya. Hemen aşağıdaki grafikte T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı; Gençlik ve Sosyal Medya Araştırması 2013'e göre ülkemizde cinsiyet, yaş ve en son mezun olduğu okula göre insanların sosyal medya kullanıp kullanmadıklarına bakabilirsiniz.

Aşağıdaki grafikte toplam olarak tüm internet kullanıcılarının baz alındığını ve 'en son mezun olduğu okul' verisine, halen öğrenci olanlaırn dahil edilmediğini de hemen ekleyelim.

Facebook'un da bir sosyal medya platformu sayılması ve ülkemizde 30 milyonun üzerinde Facebook üyesinin olduğunu düşünecek olursak söz konusu araştırmaya göre ülkemizin toplamda yüzde 95,5'i sosyal medya kullanıyor. Bu oran yükseköğretim mezunlarına baktığımızda yüzde 97,4'e kadar çıkıyor. Ortaöğretim ve altında ise aynı oran yüzde 93. Bu da eğitimin sosyal medya kullanımıyla doğru orantılı bir ilişkisi olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan erkeklerin yüzde 5,3'ü; kadınların da yüzde 3,8'i sosyal medya kullanmıyor. Bu da kadınların erkeklere nazaran daha çok sosyal medya kullandığını gösteriyor. Ayrıca 15-17 yaş grubunda kullanım oranı yüzde 95,1, 18-24 grubunda yüzde 94,7 ve 25-29'da da yüzde 96,7 olarak hesaplanmış.

cinsiyet-yas-ve-en-son-mezun-oldugu-okula-gore-sosyal-medya-kullanimi

Nedir bu Webrazzi PRO?

Webrazzi PRO, içerisinde internet sektörüne dair 1000'in üzerinde veri bulunduran bir bilgi merkezi. E-ticaretten dijital reklamcılığa, dijital reklamcılıktan mobil aramaya kadar çok sayıda konu hakkında Webrazzi PRO kullanarak oldukça kısa sürede bilgiye ulaşabilir, rakamlarla düşünmeye başlayabilirsiniz.

Yalnızcaya üyelere açık olan Webrazzi PRO; üye girişi yapmadan kullanılamayan bir platform. Ancak dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO’nun arama deneyimini yaşayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.