Facebook, finansal hizmetleri yeniden denemeye hazırlanıyor

Facebook, finansal hizmetleri yeniden denemeye hazırlanıyor

Facebook, finansal hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Sektöre, online ödeme sistemi ve para transferi gibi hizmetlerle girmek için İrlanda Merkez Bankası'na başvuru yapan Facebook'un birkaç hafta içinde onayı alabileceği belirtiliyor.

Financial Times'ın haberine göre, şirket, kullanıcılarının Facebook hesaplarında para tutmaları ve bu parayı ödeme ve başkalarıyla takas yapmak için kullanabilecekleri bir hizmet sağlamak üzere.

İrlanda'da yasal onaya başvuran Facebook'un birkaç hafta içinde bu izni sağlaması bekleniyor. Haberde, İrlanda merkez bankası onayının Facebook'un bir "e-para" kurumu haline gelmesine izin vereceği belirtiliyor. Böylelikle Facebook elektronik para basma iznine sahip olacak. Facebook  e-parası Avrupa çapında da geçerli olacak.

Facebook'un aynı zamanda online ve mobil uluslararası para transferi sağlayan, Londra'dan üç start-up'la ortaklık için görüştüğü belirtiliyor. Bunlar TransferWise, Moni Technologies ve Azimo olarak sıralanıyor.

Haberde Facebook'un göçmen işçiler için döviz havaleleri hizmeti sağlayacağı da belirtiliyor.

Facebook, oyun uygulamaları sayesinde halihazırda finansal işlemlerin yapıldığı bir platform ve geçtiğimiz yıl buradan 2.1 milyar dolarlık bir işlem gerçekleşmişti. Şirket sanal para ekonomisine uzun bir süre önce giriş yapmış ancak popüler hizmeti Credits'i Eylül 2013'te tamamen kapatacağını ve yerel para birimlerine geçiş yapacağını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.