Microsoft da buluttaki fiyat yarışına katıldı, Azure’de yüzde 65’e varan indirime gitti

Microsoft da buluttaki fiyat yarışına katıldı, Azure’de yüzde 65’e varan indirime gitti

Bir süredir bulutların üzerinde bir fiyat yarışı yaşanıyor. Aslında herşeyi ilk olarak Google, veri depolama hizmetlerinde yüzde 30’lar civarında indirime giderek başlattı. Hemen bir gün sonrasında Amazon yüzde 40 civarında bir indirime giderek Google’ın hamlesine cevap verdi.

Bu konudaki son haber ise Microsoft tarafından geldi. Microsoft Azure ürününde yüzde 65’e varan indirimler duyuran Microsoft, yeni fiyatları ile Amazon ile aynı seviyeye gelmiş, hatta bazı paketlerde Amazon’un biraz altına inmiş oldu.

Üstelik görünen o ki fiyat savaşları henüz yeni başlıyor…

Büyük oranda Google tarafından başlatılan ve kısa sürede rakiplerin de katıldıkları bu indirim furyasında şu anda büyük firmaların fiyatları büyük oranda birbirlerine yakın hale gelmiş oldu. Google’ın indirimine sadece bir gün sonra Amazon’un cevabına rağmen Microsoft, indirime gitmek için 1 haftaya kadar bekledi.

Microsoft da buluttaki fiyat yarışına katıldı, Azure’de yüzde 65’e varan indirime gitti

Aslında Microsoft’un yeni fiyatlarını yarın başlayacak BUILD konferansında açıklayacağı tahmin ediliyordu. Görünüşe göre Microsoft rakiplerin yeni fiyatlarının etkilerini satışlarında görmeye başlamış ve daha fazla beklememeye karar vermiş.

Bu gelişmeler dev firmaların bulutlardaki fiyat rekabetinde bir son değil, bir başlangıç olacak gibi görünüyor. Bulut bilişimin vaad ettiği büyük gelirlere ulaşmak için erken dönemde elde edilen kullanıcı sayılarının önemi büyük ve henüz pazar doygunluğa ulaşmış durumda değil.

Bu nedenle ilerleyen zamanlarda yeni indirimlerin gelmesi sürpriz olmayacaktır. Bu esnada bulur servisleri sunan daha ufak firmaların bu indirimlerden ne şekilde etkilenecekleri de merak edilen diğer bir konu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.