Gmail görsel odağında yeni tanıtım reklamlarını deniyor

Gmail görsel odağında yeni tanıtım reklamlarını deniyor

Gelen e-postada sekmeli tasarıma geçerek şirketlerden gelen e-postaları Tanıtımlar sekmesinde toplayan Gmail'den yeni adım geldi. Tanıtımlar bölümü için görsel odakta yeniliği denediğini paylaşan Gmail, e-postaya yeni bir soluk getirmesiyle birlikte reklam veren şirketlerin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracak görünüyor.

Sekmeli tasarımla kullanıcılarına ulaşma oranı azalan şirketler görsel odakta yeni tasarımla bu oranı artıramayacak ama reklam vermesi durumunda etkileşim yakalaması içerik zenginliği açısında bakıldığında daha yakın. Sekmeli tasarımla Gmail'in ne kadar reklam geliri elde ettiğine dair şu ana kadar açıklanmış bir bilgi olmadığını da paylaşmakta yarar var.

gmail-reklam

Gif formatında hazırladığı içerikle yeni tanıtım sayfasını görselleştiren Gmail'in tasarımını yazının devamında bulabilirsiniz. En basit tabirle Pinterest stilini deneyen Gmail bu özelliğin ne zaman tüm kulllanıcılar tarafından aktif olacağına dair bilgi paylaşmıyor. Yeni Tanıtım sekmesini denemek isteyenler buradan aktifleştirme yapabilirler.

Sadece reklam veren şirketlerin değil aynı zamanda tüm şirketlerin yararlanabileceği görsel odakta tasarım için buradan ilgili dökümantasyona ulaşabilirler. Facebook'ta kullanıcıya ücretsiz ulaşmanın imkansıza yaklaşmasının ardından Gmail'in bu adımıyla markalara hatırlatmakta fayda var; İçerik pazarlaması bütçelerinizi şimdiden artırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.