Pinterest ilk şeffaflık raporunu yayınladı

Pinterest ilk şeffaflık raporunu yayınladı

Pinterest, şeffaflık raporu yayınlayan sosyal ağlar ve teknoloji devlerinin arasına katılarak ilk şeffaflık raporunu yayınladı.

İlk rapora göre Pinterest, Google, Facebook ve Twitter gibi internet devlerinin aksine çok daha az talep görüyor. Hükümetlerden gelen son 6 aylık istekler ile ilgili raporu yayınlayan Pinterest, Haziran 2013 ile Aralık 2013 tarihleri arasında toplamda 12 talep almış. 

Pinterest'in aldığı taleplerin sadece bir tanesi federal mahkeme kararıyla talep edilirken, kalan 11 talep eyalet mahkemelerinden gelmiş. 4 istek ile California eyaleti ön plana çıkmış. Pinterest'in eline ulaşan celplerin hepsi de ABD yargı organlarına ait, kısacası dünyanın başka hiçbir ülkesinden Pinterest'e herhangi bir mahkeme talebi ulaşmamış.

pinterest-government-requests

Detayları Pinterest'in Proje Müdürü Adam Barton'ın yazdığı blog yazısında bulunan şeffaflık raporunun Pinterest halka arz edilmeden yayınlanması da halka arz hazırlığında olduğuna dair bir ipucu olabilir. Çünkü genelde şirketler şeffaflık raporlarını halka arz sonrasında hissedarlara göstermek amacıyla yayınlamaya başlıyor veya halka arz öncesinde IPO dosyalarının içerisine yerleştiriyor. Bu hamle Pinterest'in böyle bir hazırlık içerisinde olabileceğine dair bir işaret olarak kabul edilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.