Bulut tabanlı SaaS şirketi Solvoyo'ya 3TS, İVCİ ve 212'den yatırım geldi [Son Dakika]

Bulut tabanlı SaaS şirketi Solvoyo'ya 3TS, İVCİ ve 212'den yatırım geldi [Son Dakika]

2013 yılı başında 212 Capital Partners'dan ilk yatırımını alan Solvoyo'yu; tedarik zinciri planlama ve optimizasyon süreçlerinde firmalara SaaS çözümler üreten bir teknoloji şirketi olarak tarif edebiliriz.

Az önce öğrendiğimiz bilgiye göre merkezi Boston/ABD'de bulunan firma; 3TS Capital Partners, Istanbul Venture Capital Initiative (iVCi) ve 212 Capital Partners’ın dahil olduğu süreçte ikinci tur yatırımını da almış oldu.

Dağıtım optimizasyonu, üretim planlaması, stok optimizasyonu ve ikmal planlaması gibi tedarik zinciri için önemli olan karar ve destek mekanizmalarını bir araya getiren -şirketin SaaS platformu, müşterilerinin halihazırda kullandıkları ERP sistemleri ile de sorunsuzca çalışabiliyormuş- Solvoyo, edindiğimiz bilgilere göre 2013 yılı içinde yüzde 100'ün üzerinde bir büyümenin altına imza atmış. Şirketin 2014 hedefi de benzer bir büyüme oranını tekrar yakalamak.

Kısa bir süre önce '20 gelecek vaadeden fabrika süreçleri için teknoloji üreten firma'dan biri olan Solvoyu'nun cirosunun büyük bir bölümünü de yurtdışından elde ettiğini ekleyelim. Solvoyo'nun çalıştığı şirketlerden bazıları ise şöyle: Şişecam, Vestel, HP ve Schneider Electric.

Gelen bu ikinci tur yatırımın, Solvoyo'nun Kuzey Amerika ve Avrupa'daki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacağını öğrendik. Bu arada SaaS (Software as a Service) olarak teknoloji üreten bir firma olan Solvoyo, merkez ofisi Boston'dayken AR-GE operasyonları ise İstanbul'dan yürütüyordu.

Toplam yatırım miktarı ve değerleme gibi bilgileri, elimizde ulaşır ulaşmaz sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.