Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: Türkiye'de temassız ödeme kullanımı yüzde 38 oranında arttı

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

visa bulut Mobile World Congress 14'te Visa'nın 7 farklı NFC çözümünün tanıtımını yaptığı standı, ziyaretçilerin uğrak mekanlarından biri oldu. Zira NFC çözümlerini kolaylaştırarak kullanıcı deneyimini geliştirmek bütün servis ve ürün sağlayıcıların ana rekabet konularından biriydi.

Burada buluştuğumuz Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, şirketin NFC çözümlerinin Türkiye'deki büyümesine ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı.

Visa'nın tüm Türkiye çapında temassız ödeme terminali sayısının 80 bine ulaştığını söyleyen Tezel, ödeme kaydedici cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte daha hızlı büyüme beklediklerini söylüyor. Ülkedeki tüm Visa kredi kartlarının yüzde 20'sinin temassız olduğunu söyleyen Tezel, Visa'nın Türkiye'deki temassız ödeme kullanımının da son bir yılda yüzde 38 oranında arttığını belirtiyor.

Merve Tezel bize, Visa'nın yerel iş ortaklarıyla geliştirdiği yeni NFC çözümlerinin bir tanıtımını da yaptı. Visa'nın kısa bir süre önce duyurduğu bulut tabanlı ödeme çözümü de bunlardan biriydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.