Mobil video ekosisteminin küresel durumu [infografik]

Mobil video ekosisteminin küresel durumu [infografik]

mobil-videoMobil reklamların, internet reklamlarından her geçen gün daha fazla pay alması ve online video reklam pazarının büyümesini bir arada değerlendirirsek, mobil video reklamların geleceği adına değerlendirmede bulunabiliriz. Makro verileriden şirket odağındaki güncel konulara baktığımızda da durum değişmiyor.

YouTube'un trafiğinin yüzde 40'ının  mobilden gelmesi, Facebook'un mobil video reklamlarını devreye alması haberleri yakın zamanda sizinle paylaştığımız mobil video reklam haberlerinden bazıları.

Ülkemizde daha bu hareketliliğe giremese de yurt dışına baktığımızda mobil video reklamın geleceği konusunda beklentiler aslında şimdiden oturmuş bir ekosistemin ürünü olduğunu görebilmemizle birlikte bu alandaki potansiyeli de gözler önüne seriyor.

Aşağıda tamamını bulabileceğiniz görselde ekosistem mobil video reklam araçları ve servisleri, mobil video reklam ağları, mobil video içerik dağıtıcıları ve mobil video içerik platformları başlıklarında değerlendirilmiş. Mobil video reklam yayıncısı olmak isteyenlerin kullanabilieceği araç ve servislerden,  mobil video odağında girişim yapmak isteyenler karşılaştırma yapabilecekleri şirketler detayıyla yer alıyor.

Mobil internet reklamlarının büyük çoğunluğunu şu an uygulamalarını dağıtım hedefinde olan şirketler oluşturuyor. Mobilde markalaşma ve satış hedefinde reklamlara doğru geçişiyle birlikte daha da gelişecek olan mobil internet reklamları ilerleyen süreçte interaktif mobil video reklamlarını da getirecektir.mobile-video-ekosistemi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.