Facebook, Google ve diğerlerinin son 15 yılda satın aldığı tüm şirketler [İnfografik]

Facebook, Google ve diğerlerinin son 15 yılda satın aldığı tüm şirketler [İnfografik]

Teknoloji ve internet dünyasının dev firmaları büyümelerini sürdürmek ve faaliyet alanlarını genişletmek için sıklıkla satın almalara başvuruyorlar. Özellikle yenilikçi yaklaşımlara sahip firmalar ya da çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başarmış girişimler bu anlamda daha şanslı görünüyor.

Bazı satın almalarda ise büyük firmalar satın alınan girişimle değil, girişimcileri ile daha fazla ilgileniyorlar. Satın alınıp kapanan girişimlerin hemen hemen tamamı bu “yetenek avı”nın bir parçası.

Simply Business, Facebook, Google, Apple, Amazon ve Yahoo’nun 1999’dan bu yana gerçekleştirdiği tüm önemli satın almaları, etkileşimli bir infografikte bir araya toplamış.

İnfografikte firmaların satın almalarını, satın alma tarihlerini ve açıklanmışsa satın alma rakamlarını bir arada görmek mümkün.

Etkileşimli infografikte yer alan satın almalardan 1 milyar dolar üzerindekileri büyüklüklerine göre sıralayacak olursak; Facebook - WhatsApp, Google - Motorola, Yahoo - Broadcast.com, Yahoo - Geocities.com, Google - Nest, Google - DoubleClick, Yahoo - Overture, Google - YouTube, Yahoo - Tumblr, Facebook - Instagram olarak yer verebiliriz.  

Aşağıdaki görsele tıklayarak, Sipmly Business'in sitesinden infografiğin etkileşimli haline ulaşabilirsiniz ne yazık ki embed edemiyoruz. İsterseniz mobil, arama veya medya gibi farklı sektörlerdeki satın almaları da üst bölümde yer alan filtre sayesinde ayrıca inceleyebilirsiniz.

İşte 5 büyük firmanın geçtiğimiz 15 yıl içerisinde milyarlarca dolar değerindeki satın almaları... Click image to see the interactive version (via Simply Business).

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.