SimilarWeb, Markafoni'nin yatırımcısı Naspers'tan üçüncü tur yatırım aldı

SimilarWeb, Markafoni'nin yatırımcısı Naspers'tan üçüncü tur yatırım aldı

similargroupWebsitesi trafik ölçümleme şirketleri Alexa ve ComScore'a rakip olan SimilarWeb'in yapımcısı SimilarGroup, Naspers'tan üçüncü tur yatırım aldı. Güney Afrika merkezli Naspers, 2011 yılında Markafoni'nin yüzde 70'ini satın almıştı.

TechCrunch'ın haberine göre, Naspers'ın SimilarGroup'a ne kadarlık bir yatırım yaptığı henüz açıklanmadı ama yatırımın değerinin on milyon dolarının üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Anlaşmayla birlikte analitik ve veri alanına yatırım yapan Naspers'tan, SimilarGroup'a bir de yönetim kurulu üyesinin dahil olacağı belirtiliyor.

Tel Aviv merkezli SimilarGroup, 2009 yılından bu yana kullanıcılara web trafiği ölçümleyen, ziyaret ettikleri sitelere benzer başka siteler öneren, ya da trafik kaynaklarını tespit edebilen web analiz araçları sağlıyor. Şirket bu ürünlerini bir adım ileri götürerek  geçtiğimiz sene SimilarWeb Pro'nun da lansmanını yapmıştı.

similarweb pro

Web siteleri için analiz araçları üreten SimilarGroup'un amacı online pazarlama ve rakip analizi gibi konularda bir başvuru kaynağı haline gelebilmek. Şirket şu günlerde bir internet şirketinin trafiği hakkında daha bütünsel bir görüntü sağlayabilmek için websiteleri ve mobil uygulamalarını eşleştirecek geliştirmeler üzerinde çalışıyor. İlerleyen aşamalarda bu özelliğin sadece uygulama trafiğini ölçümlemekle kalmayıp, gelen trafiğin satın alınmış ya da organik olup olmadığını tespit edebilmesi amaçlanıyor.

Hafızanızı tazelemek isterseniz, daha önce DLD 13 sırasında tanıttığımız SimilarGroup'un CEO'su Or Ferr ile yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.