8digits E-ticaret sitelerine big data kullanım imkanı sunuyor [3 ay ücretsiz üyelik]

8digits E-ticaret sitelerine big data kullanım imkanı sunuyor [3 ay ücretsiz üyelik]

Webrazzi E-Ticaret'14 Konferansı'mızda son yılların gündemden düşmeyen konu başlıklarından biri olan big data'yı, e-ticaret sitelerinin nasıl kullanacağına dair bir demo oturumu da yapıldı.

Kısa bir süre önce Revo Capital tarafından satın alınan 8digits CEO'su Levent Erdoğan, sunumunda öncelikle big data'nın geçmişine değindi ve gerçek hayattan bazı örnekler verdi. Erdoğan sonrasında ise big data kullanarak 'ziyaretçileri müşteriye dönüştürme' konusunda bahsetti ve bir de demo yaptı.

Günümüzde çok, çok fazla veri üretildiğini söyleyen Levent Erdoğan, internete bağlı cihazların artışı ve mobilin hayatlarımızdaki yerinin gittikçe büyümesi ile big data'nın bu denli önemli bir hale geldiğinin altını çizdi.

Gerçek hayattan da bir örnek veren 8digits CEO'su, Facebook'da çiflerin ilişkilerinin başlamasından hemen önce aralarındaki iletişimin fazlasıyla yükseldiğini, ilişki başladıktan sonrasındaysa hızla düşerek azaldığı ortaya çıkartan grafiğe sunumunda yer verdi. Bu durumun aslında bir 'pattern' olduğunu, ve bu veriye bakılarak ilişkiye başlayan çiftlerin tespit edilmesiyle onlara özel çeşitli kampanyalar oluşturulabilecğini anlatan Erdoğan, gerçek hayattan da bir büyük veri örneği vermiş oldu.

8digits ile belirli bir URL adresini ziyaret eden kullanıcıya anket gösterme

E-ticaret siteleri, Google Analytics entegrasyonuna benzer bir şekilde 8digits'i 3-4 satır kod ekleyerek platformlarına bağlayabiliyor. Sonrasında e-ticaret siteleri; belirli koşullar için belirli aksiyonlar gerçekleştiğinde müşterilerine çeşitli ekranlar gösterebiliyor ya da diledikleri özelleştirmeye gidebiliyorlar.

Bu da e-ticaret sitelerinin herhangi bir geliştirme yapmadan big data'nın nimetlerinden yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

8digits'in gerçek hayattaki kullanımına da bir örnek veren Levent Erdoğan; Turkcell'in sahibi olduğu bavul.com'un ödeme sayfasını terkeden kullanıcılarının, o ana kadar girdiği bilgileri müşteri hizmetlerine yolladığı, böylelikle müşteri hizmetlerinin çok kısa bir süre içinde o kullanıcılarla iletişime geçmesiyle söz konusu kitlenin yüzde 10 oranında satın alma işlemini tamamladığını anlattı.

3 ay ücretsiz üyelik

Levent Erdoğan demoda ise 8digits.com/?webrazzi adresine giren ziyaretçiler için bir anket gösterimi aksiyonu belirledi. Siz de bu adresi ziyaret ederek anketi doldurur, ve sonrasında da platforma üye olursanız 3 ay boyunca ücretsiz kullanım hakkı kazanabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.