Yahoo, İK teknolojileri konusunda çalışan Distill’i satın aldı ve kapattı

Yahoo, İK teknolojileri konusunda çalışan Distill’i satın aldı ve kapattı

Yahoo satın almalara devam ediyor. Bu satın almaların bir kısmı Yahoo’nun var olan ürün çeşitliliğini artırmak için gerçekleşitken bazıları ise Yahoo’nun kendi iç yapısını ve ekibini güçlendirmeyi hedefliyor. İkinci gruba giren satın almalar genellikle satın alınan girişimin de kapanmasıyla sonuçlanıyor.

Yahoo’nun son satın almasında da durum böyle oldu. Bundan sadece 5 ay önce 1,3 milyon dolar yatırım almış olan Distill, Yahoo tarafından satın alındı ve hemen ardından da Distill’in kapatılacağı açıklandı.

İnsan kaynakları alanında farklı bir yaklaşım ortaya koyan Distill’in 7 kişilik ekibinin de Yahoo’ya katılacağı açıklandı.

Temel olarak bir video görüşme yapısına sahip olan Distill, bunun yanı sıra metin ve dosya yükleme seçenekleri ile uzaktan iş görüşmeleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırmayı hedefliyordu. Özellikle yazılım gibi teknik konulardaki iş görüşmelerini hedeflemiş olan Distill üzerinden aynı anda hem video görüşme ila mülakat, hem de canlı olarak yazılım becelerini sergilemek mümkün.

Henüz kapatlı beta’da olmasına rağmen Disney ve Box gibi önemli şirketler tarafından da denenmekte olan Distill’in kurucu ekibi Ken MacInnis ve Deng-Kai Chen’den oluşuyor. Firmanın iki kurucusunun daha önce StumbleUpon, Google ve hatta Yahoo’da farklı görevler almış olmaları dikkat çekici diğer bir özellik.

Distill ekibinin Yahoo’da nasıl bir görev sürdürecekleri açıklanmadı ama Distill’in 30 Mart’ta kapanmasının ardından bu konuyla ilgili bilgilerin de resmen açıklanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.