Turkcell, 4G test sürüşünü KKTC'ye taşıdı

Turkcell, 4G test sürüşünü KKTC'ye taşıdı

Geçtiğimiz Temmuz ayında 4G mobil geniş bant teknolojisine geçiş haberini duyurduğumuz Turkcell, 4G deneme çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) taşıdı.

Turkcell'in KKTC'deki dış iştiraki olan Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ilk 4G test töreninde 150 Mbps’a varan Long Term Evolution (LTE) hızları denendi. Turkcell'in 4G testi sürecinde KKTC vatandaşlarına kapsama noktalardan bu teknolojiyi deneyimleme imkanı verilecek. Turkcell'in Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'daki Turkcell İletişim Merkezleri'nden 4G sinyali sağlanacak. Turkcell, 4G meraklılarını deneyim noktaları ve gezici Turkcell Teknoloji Tırı'nda online oyun oynama ya da film indirme gibi hizmetlerle bu hızı test etmesini sağlayacak.

Turkcell 4G dönüşümünü 2016 yılında tamamlamayı planlıyor. 3G'ye geçiş sürecinde olduğu gibi, 4G de GSM operatörlerinin uzun bir süre ana rekabet konusu olacak gibi görünüyor.

Turkcell iş ortağı Ericsson ile birlikte 2012 yılında İstanbul’un Kartal ve Maltepe semtleri arasındaki 3.3 kilometrelik bir alanda LTE şebekesi üzerinden verilebilecek servisleri test etmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise 4G hızı Turkcell teknolojisi ve Huawei’nin teknik desteği ile laboratuvar ortamında denendi ğini ve 900 Mbps’e varan hızlar ölçüldüğünü duyurmuştu.

1999 yılında Turkcell İletişim Hizmetleri A. Ş'nin dördüncü dış iştiraki olarak kurulan Kuzey Kıbrıs Turkcell KKTC'de hizmet vermeye başladı. Şirket 2012 yıl sonu itibariyle 443 bin aboneye ve yüzde 71 pazar payına sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.