Gripati'nin yeni oyunu Neon Beat, iOS ve Android uygulama mağazalarında yerini aldı

Gripati'nin yeni oyunu Neon Beat, iOS ve Android uygulama mağazalarında yerini aldı

Geçtiğimiz yıl çıkardıkları Dolmuş Driver isimli oyun ile dikkatleri üzerine çeken ve özellikle Türkiye'de oldukça popüler bir oyun yaratan Gripati ekibi yeni yılla birlikte  geliştirdikleri Neon Beat isimli oyunlarını iOS ve Android kullanıcılarının beğenisine sundu. Yönetim ekibinde de değişikler olduğu bilgisini aktaran ekip, yeni süreçte  kurucu ortaklardan Emre Pehlevan tek başına yola devam etme kararı almış.

Temmuz ayında bizim de sizlere duyurduğumuz Dolmuş Driver isimli oyununu yayınlayan ve Türkiye'deki kullanıcılar tarafından oldukça ilgiyle karşılanan oyun, iOS'de 50 bin, Android'de ise 1 milyon indirilme sayısına ulaşmış.

Bununla birlikte şirket yeni oyunları olan Neon Beat üzerinde çalışırken aynı zamanda Dolmuş Driver için güncelleme yapmayı ihmal etmemiş ve geçtiğimiz hafta içerisinde Dolmuş Driver için bir yama paketi çıkarmış. Yeni yılla birlikte yeni bir yapılanmaya da giden ekip 2 kurucu ortaktan birinin şirketten ayrılmasıyla tek kurucu ortak olarak yola devam etme kararı almış ve bununla birlikte geçtiğimiz haftalar içerisinde Girişim Fabrikası'na taşınmış.

neonbeat 3

Neon Beat'ten bahsetmemiz gerekirse nostalji türünde oyunlardan olan Breakout'un modernize edilmiş hali olarak tanımlayabiliriz. Bununla birlikte şirket oyuna eklediği birkaç yeni özellikle Neon Beat'in ortaya çıktığını aktarabiliriz. Oyunun geliştirilmesi 4 ay sürmüş ve geliştirilirken Unity kullanılmış.

Neon Beat oldukça sadece bir arayüze sahip, oyunu çok hızlıca oynamaya başlayabiliyorsunuz ve bununla birlikte sizi içine çeken bir bahistliğe ama aynı zamanda bir zorluğa sahip olduğunu söyleyebilirim. Oyun dinamiklerinin oldukça basit olmasıyla birlikte her yaştan kullanıcıya hitap ettiğini söyleyebiliriz bunlarla birlikte bölümlerde ilerledikçe zorlukların artması ve zaman yavaşlatma vb. ekstra özelliklerin gelmesiyle oyun daha da zevkli bir hale geliyor.

Ekip ayrıca ''Neon Beat Level Designer'' ismini verdikleri araçla kullanıcılarında oyun için bölüm tasarlamasına olanak sağlıyor, tasarlanan bölümler Gripati ekibine yollanarak arasından ekibin onaylayacağı bölümlerin oyunda yer alacağıda aktarılan ilginç bilgiler arasında.

neon2

Neon Beat hem iOS hemde Android uygulama mağazalarına aynı anda sunulmuş yalnızca iOS versiyonunun 0,99 dolar fiyatıyla kullanıcılara sunulduğunu Android versiyonunun ise ücretsiz ancak uygulama içi reklamlı olarak kullanıcılara sunulduğunu aktaralım. Aynı zamanda uygulama içi mağazasında da oyunda kullanıcılara kolaylık sağlayabilecek özelliklerin ücretli olarak satıldığını bununda şirketin Neon Beat'teki gelir modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Neon Beat'i iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz. Oyunun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.