Yahoo'dan mobil odağında satın alma Aviate

Yahoo'dan mobil odağında satın alma Aviate

aviate-yahooDijital dünyada geçen yılın odak noktası mobildi. Bu önceliği erken belirleyen Google ve Facebook'un gelirlerine de yansıyan adımlar, diğer internet devlerini de mobil odağında hareket etmeye zorluyor.

Uzun süren durgunluğu Marissa Mayer'le son vererek yeniden büyümeye başlayan Yahoo, mobil girişimlerden Aviate'i satın alarak mobil altyapısını güçlendiriyor. Kendini Android cihazlarda zeki ana ekran olarak tanımlayan Aviate arayüzleri ve bilgileri düzenleyerek mobilde kullanım deneyinimi artırıyor.

Mobilde artan uygulama sayısı ve içerikle birlikte önemli bir yenilik olan Aviate'in nasıl değerlendirileceği noktasında açıklama yapmayan Marissa Mayer yapılan satın almanın heyecan verici olduğunu paylaştı.

Beta aşamasında olan Aviate'i denemek isteyen 25 bin kişinin buradan uygulamayı indirip sorgu koduna YAHOO yazarak servisi kullanabileceğini de paylaşalım. Bu arada satın almayla ilgili rakamlar açıklanmış değil. Aviate daha önce Andreessen Horowitz'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1,8 milyon dolar yatırım almış.

Yahoo'nun Android temelinde bu adımının mobil kullanımına ve dolayısıyla gelirlerine etkisini boyunca birlikte izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.