Pinterest, görsel arama girişimi VisualGraph'ı satın aldı

Pinterest, görsel arama girişimi VisualGraph'ı satın aldı

Pinterest, iki kişi tarafından kurulup geliştirilen görüntü tanıma ve görsel arama teknolojisi girişimi VisualGraph'ı satın aldı. Satın alma VisualGraph'ın  web sitesinde yer alan duyuru ile de resmilik kazanmış oldu.

VisualGraph'ın iki kurucusu Kevin Jing ve onun ortağı David Liu artık Pinterest ekibinin birer parçası haline gelmiş durumda. Yani kısacası Pinterest hem teknoloji üreten bir firmayı satın almışken hem de mantıklı bir yetenek satın almasına imza atmış gibi gözüküyor.

Pinterest'ten yapılan açıklamaya göre bu yapılan yetenek satın alması, Pinterest'teki pinleme teknolojisini geliştirmeye ve pin'lenen fotoğrafları daha iyi tanımaya yardımcı olacak. Böylece insanlar aradığı fotoğrafları çok daha kolay bir şekilde bulabilecek.

visualgraph-tech

Teknolojinin aşağı yukarı nasıl mantıkla çalıştığını yukarıdaki fotoğraftan görebilmeniz mümkün. Pinterest'in özellikle kadınlar tarafından sıkça kullanıldığını ve moda odağı olduğunu düşünürsek; A, B ve C örnekleri ile bu teknoloji en çok kadınların işine yarayabilir. Çünkü kadınların alışveriş öncesi aradıkları marka ve modelleri kimi zaman Pinterest üzerinden araştırdıklarına dair önemli bulgular var. Şaka yapmıyorum, bizzat şahit olmuşluğum var. :)

Son olarak Türkçe olarak yayına başlayan Pinterest, son dönemde aldığı yatırımları doğru yerlere yatırıyor gibi gözüküyor. Kullanıcıların Pinterest'i kullanma deneyimlerine doğrudan etki edecek bu özelliklerin, Pinterest kullanımını da artıracağını düşünürsek, bu teknolojiyi üreten yeteneklerin Pinterest tarafından içeriye çekilmesi oldukça olumlu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.