Yemeksepeti'nde her gün 7 kişi portakallı ördek siparişi veriyor

Yemeksepeti'nde her gün 7 kişi portakallı ördek siparişi veriyor

Yemeksepeti her yıl olduğu gibi 2013'ün ardından da servis üzerinden verilen siparişleri analiz ederek kullanıcıların ağırlıklı tercih ettiği lezzetleri listeledi. Ayrıca 2012 Eylül ayında aldığı yatırımın ardından yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarını arttıran şirket bununda etkisiyle birçok ürünün siparişinde yüzde 50'nin üstünde büyüme kaydettiği bilgisi de paylaşıldı.

Geçen yılın değerlendirmesine baktığımızda yerel lezzetlerimizden kebap ve döner çeşitlerinin yine liderliği koruduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla kebap satışları  yüzde 50, döner satışları yüzde 55, pide satışları ise yüzde 45 artış göstermiş. Yerli lezzet seven kullanıcıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan lahmacun ise Yemeksepeti'nin açıkladığı verilere göre 2013 yılında 3,5 milyon adet  sipariş edilmiş. Pide çeşitlerinde ise kullanıcıların en çok tercih ettikleri kıymalı ve kuşbaşılı-kaşarlı pide olmuş.

En fazla büyüyen mutfak: Uzak Doğu

Yemeksepeti üzerinden verilen siparişlere göre ilginin en çok arttığı mutfak ise Uzak Doğu mutfağı. Japon ve Çin mutfakları geçen yıla oranla yüzde 63 oranda daha fazla tercih edilmiş. Ülkemizde de özellikle her geçen gün popülerliğini arttıran Sushi satışları yüzde 90 artış göstermiş. Şirketin açıkladığı en ilginç bilgilerden biriyse, ortalamada her gün 7 kişinin portakallı ördek sipariş etmiş olması.

Diğer kategorilerden deniz mahsullerinde yüzde 52 oranında artış görülürken tatlılarda en çok tercih edilenler sufle, profiterol ve künefe olmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.