2013'ün illegal olarak en çok indirilen dizisi Game of Thrones

2013'ün illegal olarak en çok indirilen dizisi Game of Thrones

İnternet üzerinden dizi izlemek ve TV ekranlarında yayınlanan dizileri indirmek son dönemde daha da popülerleşti, ancak bunların büyük bölümü hala yasa dışı kanallar üzerinden yapılıyor. Fakat korsan yolla da olsa yadsınamayacak ve görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir izleyici kitlesi işin içinde. Dolayısıyla kimin ne izlediği ilgi konusu olabiliyor.

TorrentFreak adlı web sitesi de korsan izlenen dizilerin popülerliğini ölçen sitelerden. Son açıkladığı rakamlara göreyse Game of Thrones, BitTorrent üzerinden en çok indirilen dizi oldu.

Bugün TV karşısında dizileri izleyenler kadar ciddi bir kitle de dizileri Torrent üzerinden indiriyor. Bir de bu indirilenlerin taşınabilir cihazlarla yayılımını hesaba katarsak, ortada korsan yollarla ciddi bir yayılım söz konusu.

Rakamlara göre Game of Thrones'dan sonra Breaking Bad ve The Walking Dead  de 2013 yılının en çok indirilen dizileri arasında yer alıyor. En çok indirilenler sıralamasına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bazı yapımcılar ve kanallar, bu korsan yayılıma karşı savaş açmış olsa da, HBO kanalının sahibi olan şirket Time Warner'ın CEO'su Jeff Bewkes daha önce yaptığı bir röportajda farklı görüş bildiriyor. Bewkes'a göre, illegal olarak en çok indirilen dizi olmak, Emmy ödülünden çok daha iyi. Bu açıdan baktığımızda yapımların izleyenler tarafından sevilmesi de sıkı takip edilmesi, tekrar tekrar izlemek ve arşivlemek amacıyla kaçınılmaz bir şekilde indirilmesine sebep oluyor.

Screen Shot 2013-12-29 at 21.37.39

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.