Intel'den dev sosyal inovasyon projesi: Çözüm Kumbarası

Intel'den dev sosyal inovasyon projesi: Çözüm Kumbarası

Intel, gençlerin teknolojiyi kullanarak hayatı kolaylaştıran ve toplumsal fayda yaratan iş çözümleri geliştirme fırsatı sunan sosyal sorumluluk projesi Çözüm Kumbarası'nı tanıttı.

Intel'in haricinde Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA)'nın da desteklediği Çözüm Kumbarası'nın amacı, sosyal girişimcilik ve toplumsal fayda konularında gençlerin farkındalığı yakalaması olarak belirtiliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 250 bin öğrenciye ulaşmayı planlayan proje, gençlerin farkındalığı yakalamasının ardından yenilikçi iş çözümlerini üretmeleri için platform görevi üstlenecek.

Çözüm Kumabarası'nın danışma kurulunda Faruk Eczacıbaşı, Murat Özyeğin, Emre Kurttepeli'ninde aralarında bulunduğu önemli isimler yer alıyor. Kurulun başkanlığınıysa Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz yapıyor.

cozum-kumbarasi-ekran-goruntusuÜlkemizde gerçekleştirilen girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi projelerine kıyaslandığında kapsamının büyüklüğüyle dikkat çeken Çözüm Kumbarası, işbirliği ortamı sunan bir platform olmasının yanı sıra eğitim ve danışmanlık desteğine,yatırımlara ve projelerin hayata geçirilmesine uzanan süreçleri bünyesinde barındıyor. Böylece proje aslında toplumsal fayda için inkübasyon görevi üstleniyor.

Üniversitelerde proje sahiplerinin ve danışma kurulu üyelerinin katılacağı etkinlikler gerçekleştirerek başlayacak Çözüm intel-cozum-kumbarasiKumbarası'nın bu aşaması 3 ay sürecek. Bu süreçte sosyal inovasyon konusunda bilinç oluşturarak projeye üretimine teşvik etmeyi planlayan ÇözümKumbarası Haziran ayına kadar projeleri www.cozumkumbarasi.com uzerinden toplayacak.

Çözüm Kumbarası Haziran başında en iyi 40 proje'nin seçimiyle yeni aşamaya geçecek ve belirlenen proje sahibine danışmanlık desteği verilecek. Proje sahipleri, girişimciler ve yatırımcılar ile hızlı danışma ve ağ kurma fırsatına sahip olacakları özel bir etkinliğe katılacak. Haziran ayı sonunda 40 proje arasından en iyi 10 proje seçilerek Ekim ayında yapılacak finalde yarışma hakkı kazanacak.

Ekim ayında finale kalan 10 proje arasında yapılacak değerlendirme sonucunda seçilecek en başarılı ilk 3 proje Intel tarafından toplam 50 bin TL nakit para ödülü kazanacak. Birinci seçilen proje sahibine 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL verilecek. Ayrıca GBA, en iyi 10 içinden seçeceği bir veya birden fazla projeye tohum aşaması fonu sağlayacak.

Çözüm Kumbarası için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda bulabileceğiniz gibi, ilgilenenler buradan web sitesine ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.