Yahoo ve Microsoft borsada son yılların rekorunu kırdılar

Yahoo ve Microsoft borsada son yılların rekorunu kırdılar

Borsadaki performans, şirketler için yatırımcılar gözündeki güvenilirliklerinin en büyük ispatı konumunda. Eğer bir firma karlı bile olsa borsada değer kaybediyorsa, yatırımcıların gözünde karlı olmasından farklı sorunları var demektir. Örneğin Facebook’un halka arzının ardından uzun süre hisse değerinin beklenen seviyeye gelememiş olması bunun bir göstergesi. Diğer yandan Twitter’ın başarılı halka arzı ise bu konuya olumlu bir örnek.

Teknolojinin köklü iki dev firmasından gelen haberler ise borsa performansları açısından oldukça iyi sinyaller veriyor. Bu firmalardan ilki hisselerinin değeri 38,94 dolara ulaşan Microsoft, ikincisi ise yine uzun aradan sonra 38 dolar barajını aşan Yahoo.

Microsoft’un 38 doların üzerindeki değeri firmanın 13 yılı aşkın süredir ulaşamadığı bir noktaydı. Firmanın hisseleri 1999’un sonlarında 58 doları görmüştü fakat sonraki dönemlerde büyük oranda 20 ile 30 dolar aralığında geziyordu. 38 doların üzerine çıkmış olması Microsoft için oldukça sağlıklı bir gelişimin ifadesi anlamına geliyor.

Diğer yandan Marissa Mayer’ın yönetimindeki Yahoo da 38 dolar barajını en son 2006 yılında geçmeyi başarmıştı. Özellikle 2008 - 2010 yılları arasında hisse değeri 10 ile 20 dolar aralığında değişen Yahoo için, ulaşılmış olan bu 38 dolarlık sınırdan daha önemlisi 2012 sonlarından beri firmanın borsada sürekli değer kazanıyor olması.

Bu iki firmanın borsadaki bu paralel gelişimleri teknoloji dünyasının ne kadar değişim ve inovasyon odaklı olduğunun da bir kanıtı. Her iki firma da son zamanlarda eski alışkanlıklarını bir kenara bırakarak, yenilikçi bir yaklaşımla yönlerini değiştirmeye çalışıyor. Ve görünen o ki yatırımcılar bu çabaları firmaların geleceği için son derece olumlu değerlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.