ReklamStore'dan mobil odağında reklam platformu: ReklamMobi

ReklamStore'dan mobil odağında reklam platformu: ReklamMobi

2013'ün hem küresel hem de ülkemizde mobil odağında geçtiğini açıklanan raporlar ile daha da yakından görüyoruz. IBM'in ABD merkezinde yaptığı araştırmada trafiğin %43'ünün mobilden gelmesi, Facebook'un gelirlerinin yarısını mobilden elde etmesi ve BTK'nın 3. çeyrek raporunda ülkemizde 20 milyondan fazla mobil genişbant kullanıcısının olması bizi tek bir kelimede buluşturuyor: Mobil.

2007 kurulan ReklamStore mobilde artan trafik ve marka talepleri ile birlikte mobil odaklı reklam platformu ReklamMobi'yi hizmete aldı.

ReklamStore'un halihazırda varolan reklam verenleri ile birlikte yayıncılarının mobil trafikleri ile işe başlayan ReklamMobi, yayıncıların mobil optimizasyonlarını artırarak mobil pazarını daha da büyütmeyi planlıyor.

reklammobi-ekran-goruntusu

ReklamMobi'ye biraz daha yakından baktığımızda şirketin performans bazlı reklam ağı olan ReklamAction'dan izler taşıdğını gözlemliyoruz. Performans bazlı reklam olarak CPI (indirme başına ücretlendirme) seçeneği haricinde internet reklamcılığının diğer modelleri olan CPC (tıklama başına ücretlendirme) ve CPM (gösterim başına ücretlendirme) seçenekleri de mevcut. İnternetin diğer reklam kanallarından farklılaşan noktası olan detaylı hedefleme mobil odaklı ReklamMobi'de yer, operatör ve işletim sistemi bazlı olarak filtrelenmiş.

Yayıncıların mobil optimizasyonunu artırarak mobil trafiği artırmak isteyen ReklamMobi, yayıncılara 4 farklı modelde gelir elde etme imkanı da tanıyor. Yayıncılar websitesinde mobil cihazlardan gelen kullanıcılara uygun reklam gösterebiliyor, performans bazlı mobil reklam yayınlayabiliyor veya kendi mobil uygulamalarında reklam yayınlayabiliyor. Bunların haricinde ise IBM raporunda şirketlerin mobil pazarlamada %37 daha fazla bildirim göndermesi ile dikkat üzerine çeken bildirim gönderek reklam seçeneği de mevcut.

Bünyesindeki markaların logolarını da yenileyen ReklamStore'un mobil odağında yeni girişimi ReklamMobi ile yayıncı hedefinde bilgilendirmeler ile ülkemiz reklam pazarına önemli katkılar yapacağına inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.