Türkiye'de yeni bir topluluk destekli yatırım toplama platformu: Fongogo.com

Türkiye'de yeni bir topluluk destekli yatırım toplama platformu: Fongogo.com

Dünyada, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde, oldukça fazla sayıda başarılı örneğine rastladığımız topluluk destekli yatırım toplama platformlarının Türkiye'de bugüne kadar birkaç isim pazara girmeye çalıştıysa da henüz başarıyla ülkemizde işlediğini söylemek güç. Bugün ise sizlere pazarın yeni oyuncusu Fongogo'yu tanıtacağız.

Üç kurucu ortak (Ali Çebi, Ali Tirkeş, Louise U. Westerlind) olmak üzere 6 kişilik bir ekibe sahip olan Fongogo, bir süredir alpha olarak hizmet veriyordu. Ancak bugün platform üzerinde yeni bir kampanya yaratmak mümkün hale geldi, yani bir anlamda Fongogo resmi açılışını yapmış oldu.

Yapı olarak yurtiçi ve yurtdışındaki diğer topluluk destekli yatırım toplama platformlarından belirgin bir farkı olmayan Fongogo'nun kurucu ekibiyle konuştuğumuzda bazı noktalarda farklılaştığını anlıyoruz. Fongogo şimdiden çok sayıda önemli kurum/kuruluşla ve üniversite ile çeşitli iş ortaklıklarına gitmiş. (Endeavor Türkiye, Girişim Fabrikası,Stage-Co, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi)

Bu bağlamda proje ekipleri ile yakın çalışacak olan Fongogo, gerektiğinde proje sahipleri ile yukarıda saydığımız isimleri buluşturabilecek. Bu arada şu an için yalnızca Türkçe olarak yayın yapan platform kısa bir süre sonra İngilizce başta olmak üzere diğer dillerde de faaliyet göstermeyi planlıyor.

Fongogo'da yurtdışından projelere destek olabildiğiniz gibi yurtdışından da proje açabiliyorsunuz. Ödeme ise PayPal ile online olarak yapılıyor. Fongogo'nun gelir modeli ise birey, şirket, ve sivil toplum kuruluşlarının açtığı projelerden yüzde 7 + KDV servis bedeli almak üzerine kurulu.

fongogo-speed-test

Oldukça detaylı olarak hazırlanmış Sıkça Sorulan Sorular Sayfası'nda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını arayabilirsiniz.

Ülkemizde daha öncesinde topluluk destekli yatırım toplama alanında çok sayıda oyuncu piyasaya adım atmıştı. Ancak hem destekçi toplama hem de hukuksal bazı problemlerden dolayı bu oyuncuların iyi bir gidişat içinde olduklarını söylemek güç. Fongogo ise yukarıda öne çıkarmaya çalıştığımız etmenleri avantaja çevirip bu alanda büyümeye çalışacak, girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.