İsim Tescil, Türkiye'de cloud server pazarına sunucu.com projesi ile giriş yapmaya hazırlanıyor

İsim Tescil, Türkiye'de cloud server pazarına sunucu.com projesi ile giriş yapmaya hazırlanıyor

Türkiye'nin domain ve hosting konuları üzerine en büyük firmalarından biri olan İsim Tescil, şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre önemli bir proje hazırlığında.

İsim Tescil A.Ş.'nin sahibi olduğu ABD merkezli FBS Inc. bünyesinde yer alacak olan sunucu.com; Türkiye için cloud server pazarını hedefleyen yeni bir proje olacak.

sunucu.com, fiyat rekabetinde öne çıkmaya çalışacak

Sunucu.com'un 2014 Şubat'ta yayın hayatına başlaması planlanıyor. Proje, adından da anlayabileceğiz üzere Türkiye'de cloud server pazarındaki boşluğu kapatmak üzere yola çıkıyor. Sunucu.com ilk etapta sunucularını Türkiye, Hollanda ve ABD olmak üzere 3 ayrı lokasyonda barındıracak. Ayrıca aldığımız bilgilere göre sunucu.com fiyat rekabetinde fark yaratarak son kullanıcıya en uygun fiyatı sunmaya çalışacak.

sunucu.com operasyonu ABD'den yürüyecek

Sunucu.com'un tüm operasyonu ABD'den yürüyecek, yazılımsal ve donanımsal altyapı geliştirmeleri ise yine Türkiye dışında kurulan bir teknoloji ekibine emanet edilecek. Tabii tüm bunlar dışında şirketin müşterilerine Türkçe hizmet veren bir destek ekibi sağlayacağını belirtelim. İsim Tescil'in sunucu.com'un ABD-Hollanda-Türkiye üçgeninde kurulan altyapısı için 400 bin doları gözden çıkardığını da eklemekte yarar var.

isim-tescil-sunucuİsim Tescil sunucu.com domain'ini 4 yıl için Nokta Domains'ten kiralamış

Amazon'un tüm dünyaya sağladığı bulut bilişim hizmetini Türkiye için sağlamayı planlayan sunucu.com, saat bazlı ücretlendirme yerine Türkiye pazarına daha uygun olduğunu düşündüğü harcanan donanım miktarına göre ücretlendirme modelini tercih edecek. İsim Tescil'in 14 yıllık tecrübesini ve bu 14 yıl sonunda her yıl 10 milyon dolar ciro üretmeyi başaran bir şirket olduğunu düşünecek olursak sunucu.com; Türkiye'deki bulut bilişim pazarında hızla büyümeye aday bir girişim.

Sunucu.com'la ilgili bahsedebileceğimiz bir diğer önemli detay da İsim Tescil'in sunucu.com domain'ini Nokta Domains'den 4 sene için kiralamış olması. Bu noktada İsim Tescil A.Ş. yetkililerinden aldığımız bilgiye göre şirketin planları arasında sunucu.com domain'ini kira süresi dolmadan satın almak varmış.

Sunucu.com ile ilgili kritik olan konular İsim Tescil'in bu alandaki 14 yıllık tecrübesi, Amazon'un sunduğu gibi geniş segment seçenekler ile özelleştirilebilir paket seçenekleri ve ucuz fiyat avantajı olacak gibi duruyor.

İsim Tescil A.Ş.'nin yatırım alma planları da var

Şirket yetkililerinden aldığımız bir diğer önemli bilgi ise İsim Tescil'in yatırım alma hazırlığında olduğuydu. Amerika Birleşik Devletleri'nde de çeşitli şirketleşmelere giden İsim Tescil'in bu yatırımının miktarı ve ne zaman sonuçlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.