Bootcamp Ventures, iX Istanbul ile 6. Kez İstanbul’daydı

Bootcamp Ventures, iX Istanbul ile 6. Kez İstanbul’daydı

New York, Paris, Tel Aviv, Berlin gibi dünyanın farklı şehirlerinde uluslararası yatırımcı – girişimci etkinlikleri düzenleyen Bootcamp Ventures, “innovation Xchange” iX Istanbul Konferansı ile bu yıl altıncı kez İstanbul’a geldi. Organizasyonu şirketin Türk ortağı WBCons Business Consulting tarafından yapılan konferans, 5 – 6 Kasım’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Konuşmacılar, paneller ve girişimci sunumları ile dolu dolu geçen etkinliğin her iki gününe de katılma imkanı buldum ve izlenimlerimi Webrazzi okuyucuları için bir araya getirmeye çalıştım...

Etkinlikte yabancı konuklar çoğunluktaydı. Hem yatırımcı, hem de konuşmacı olarak etkinlikte yer alan yabancı teknoloji ve finans şirketleri, kendi tecrübelerini etkinliğe katılan girişimciler ve izleyiciler ile paylaştılar. Bu şirketler arasında Qualcomm Ventures (İngiltere), 3TS Capital Partners (Doğu ve Orta Avrupa), Ventech (Fransa), DCM (ABD), Apex (Güney Kore), Middle East Venture Partners (Birleşik Arap Emirlikleri), India Investment Club (Avusturya), Fastlane Ventures (Rusya) gibi firmalar yer alıyordu.

iX Istanbul

Önemli bir kısmı Türkiye’ye ilk kez gelen yatırımcılar hem sunumlarında farklı bakış açılarını ortaya koydular, hem de girişimcilere çok da alışık olmadıkları yerlerden sorular sordular. Fakat sohbet etme imkanı bulduğum girişimcilerin büyük kısmı yabancı yatırımcıların hem sorularından, hem de ilgilerinden memnun olduklarını ifade ettiler.

iX Istanbul’un Türk katılımcıları arasında ise Hasan Aslanoba ve Cankut Durgun (Aslanoba Capital),  Baybars Altuntaş (EBAN),  Mehmet Buldurgan (Sirketortagim.com), Melih Ödemiş (yemeksepeti.com), Bengi Korkmaz (McKinsey) ve Ersin Pamuksüzer (Bahçeşehir Üniversitesi) gibi isimler yer alıyordu. Networking aralarında yabancı yatırımcıların sık sık Türk yatırımcılar ile bir araya gelerek Türkiye pazarı hakkında bilgi aldığına şahit oldum.

Etkinlikte sunum yapan girişimler arasında özellikle mobil ödeme, güvenlik ve web uygulamalarının öne çıktığını söyleyebiliriz. Sunum yapan girişimcilerin listesi ise şöyle: B-messenger, Bilgi Odası, Bimetri, C@rma, Cepyol, ChampionsApp, Demak Global, Dimera, Eniyihekim.com, Gowitme, Gripati, Mobikasaba, Mobil Express, Natek, Picus Security, Sencebence, Soul, Swag, Visionteractive, Woisio ve Yolyola.

Etkinlikte sunum yapmış girişimlerin listesi ve Twitter hesapları
Etkinlikte sunum yapmış girişimlerin listesi ve Twitter hesapları

En ilgi çekici oturumlardan biri de yatırımcıların kendilerini girişimcilere anlattıkları “Capital in the Spotlight” oldu. Yatırımcılar yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdiler ve girişimcilere uluslararası pazarda nasıl yardımcı olabileceklerini anlatmaya çalıştılar.

Webrazzi’nin de destekçileri arasında yer alan iS IStanbul’un en önemli bölümlerinden biri ise bire bir görüşmelerdi. Etkinliğe katılımın sınırlı olması da bire bir görüşmelere daha fazla zaman ayrılabilmesini sağladı. Kesin bir bilgi olmasa da etkinlikte yapılan bağlantılardan önümüzdeki günlerde yeni yatırım haberleri çıkabileceğini düşünüyorum.

Bootcamp Ventures 2014’te de düzenlenecek ve önümüzdeki yıl iX Istanbul’un Kasım ayı başında gerçekleşmesi planlanıyor.

Eğer etkinliğe katılmış girişimci veya yatırımcılardan biriyseniz, siz de kendi izlenimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.