Sosyal ticaret girişimi StilSOS kapandı! [Güncellendi]

Sosyal ticaret girişimi StilSOS kapandı! [Güncellendi]

Açıldığı günden beri ekosistemde çokça konuşulan StilSOS ne yazık ki dün itibariyle kapandı. Cumartesi gecesinden itibaren kapalı olduğunu öğrendiğimiz StilSOS ile ilgili sitenin kurucusu Reyhan Baylan'da haberi doğrulayarak açıklamalarda bulundu.

Yılbaşında Galata iş meleklerinden 230 bin dolarlık bir yatırım alan StilSOS, sosyal ticaret alanında öne çıkan girişimlerden birisiydi.

E-ticaret'in artan hacmi ile birlikte ekosistemde ürünleri toplayan ve kullanıcılara katma değer sunan girişim ihtiyacı doğmuştu. Bu ihtiyaçla geçtiğimiz yıl ülkemizde bukombinModaSornetmoda ve StilGiyin'in de aralarında bulunduğu yeni girişimler çıkarken yurt dışından Shoppala da segmentte yerini aldı.

stilsos-kapali-ekran-goruntusu Şu anda StilSOS anasayfası

Ülkemizde erken vedanın yaşandığı segment, ABD'de büyümesini sürdüyor. E-ticaret sitelerinin ürünleri toplayarak internet kullanıcılarının ürünlerle daha fazla vakit geçirmesine ve satın almaya giden yolda önemli bir katkı sunan sosyal ticaret siteleri gözde girişimler arasında. Özellikle Polyvore, Pinterest gibi başarılı örneklerin yanına Wanelo gibi yeni girişimlerin ABD pazarında başarılı büyümelerini devam ettirmesi segmentin ülkemiz açısından potansiyelini daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Sektörün önemli isimlerinin desteklerini alan ve bir süredir siteyi satmaya çalıştıkları yönünde duyumlar aldığımız StilSOS, ne yazık ki bu yola devam edemedi. E-ticaret alanında son zamanlarda artık alışmaya başladığımız kapanma haberlerine ne yazık ki bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Sitenin kurucu Reyhan Baylan ile az önce görüştüm kendisi ilk tur yatırım ile ile birlikte önemli bir büyüme yakaladıklarını ama kırılma noktası için büyümenin yeterli kalmadığını belirtti. Özellikle iş modeli gelir ortaklığı üzerine olduğu için üye başı gelirin düşük olduğunu ve karlılığın üye sayısının artması ile sağlanacağı görüşünü paylaştı. Pazarlama faaliyetlerini daha da artırmak için yeni tur yatırım görüşmelerini yaptıklarını ama karşılıklı olarak olumlu sonuçlanmadığı için siteyi kapatma kararı verdiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.