Nest, yeni ürününün mesajını doğru vermek uğruna itfaiye aracı modifiye ettirdi

Nest, yeni ürününün mesajını doğru vermek uğruna itfaiye aracı modifiye ettirdi

Akıllı termometre olarak ortaya çıkan ve 80 milyon dolarlık bir yatırım alan Nest, akıllı telefonlara bildirimde bulunacak olan gelişmiş duman dedektörünü de duyurmuştu.

Karbon monoksit ve sigara dumanına karşı duyarlı davranan ve olası yangın durumlarında akıllı telefonunuza bildirimde bulunan "nesnelerin interneti" ürünü, pazarlama açısından da sıradışı bir taktik ile kendi tanıtımını üstlendi. Nest, duman dedektörü ürününü mavi renkte bir itfaiye aracı modifiye ettirerek yaptı.

Pazarlama taktikleri açısından sıradışı olan bu yöntemde, Nest'in duman dedektörünün mesajı da itfaiye aracı sayesinde oldukça başarılı şekilde veriliyor. MTV'de yayınlanan "Pimp My Ride" programının Los Angeles merkezli  West Coast Customs tarafından tasarlanan ve modifiye edilen mavi itfaiye aracı, Palo Alto sokaklarındaydı.

nest-firetruck

Nest'in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doug Sweeny'nin açıklamalarına göre, ekip Craiglist'ten buldukları itfaiye aracını modifiye ettirilmek üzere West Coast Customs firmasına yolladı ve bu aracın, Nest'in vermek istediği koruma ve güvenliğin önemi imajını net şekilde vermiş oldu.

nestKasım ortasından, Aralık ortasına kadar San Francisco Bay Area'da boy gösterecek olan mavi itfaiye aracı, ikonik görüntüsü ile eminim pek çok insanın dikkatini çekecek.

Açıklanan diğer bilgilere göre, Nest'in modifiye ettirdiği bu araç, belli günlerde Facebook, Twitter ve Airbnb gibi internet şirketlerinin otoparkına da park edecek ve orada çalışanlara da böylece Nest tanıtılmış olacak.

Bununla beraber, Kasım ayının sonunda Nest ile Uber arasında çok önemli bir ortaklık yapacak. Bu ortak çalışma sonucunda mavi renkteki itfaiye aracının, Uber üzerinden ücretsiz olarak kiralanabileceğini belirtelim.

Nest'in yaptığı bu kampanyanın oldukça ilgi çekici ve kendinden bahsettirmeyi başaran bir pazarlama kampanyası olduğu kesin. Bakalım mesajı açık biçimde verilen duman dedektörü ürünün Nest'in başarısına katkısı nasıl olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.