Instagram'ın ilk reklam vereni Michael Kors oldu

Instagram'ın ilk reklam vereni Michael Kors oldu

Facebook mobilde artırdığı gelirleri Instagram ile daha yükseğe çekmeye kararlı görünüyor. Instagram'ın reklam alacağı söylentilere devam ederken fotoğraf paylaşım uygulaması resmi açıklamasını yaparak reklamların ilk önce ABD'de başlayacağını duyurmuştu.

Geçen sürenin ardından reklamların nasıl görüneceğini de blogunda açıklayan Instagram ilk reklamını aldı.Instagram'ın ilk reklam vereni dünyaca ünlü moda markası Michael Kors oldu. Moda markasının sonsuzluk üzerine kurgulu yeni saat kampanyası için kullandığı Instagram reklamları 300.000'den fazla kullanıcının etkileşimi yakalamış oldu.

Özellikle Instagram'ın daha önce kullanıcı sözleşmesine gelen tepkiler sonucunda geri adım attığını düşündüğümüzde, ilk reklam veren şirket olmak tepki riskini de beraberinde getiriyor. Facebook reklamlarında olduğu gibi sponsorlu hikaye olarak gösterilen reklamda beğeni sayısı yüksek olsa da kullanıcılar tarafından olumsuz yorumlar da geldi. İlk reklam veren Michael Kors olurken Levi's, Macy's ve Paypal da yakın zamanda tanıtım kanalı olarak Instagram'ı kullanacak diğer markalar.

150 milyon kullanıcıya sahip Instagram'ı 1 milyar dolara satın alan Facebook, burayı gelir kaynağı olarak görmenin yanında kullanıcı deneyimini de düşürmek istemiyor. Bu amaçla reklamın alt kısmında yer alan üç nokta işareti, görüntülenmekte olan reklamı kapatma seçeneği kullanıcın tercihine bırakılmış.

Gelirlerinin %49'unu mobilden elde eden ve dünyada mobil reklam pazarının %15'ine sahip olan Facebook'un Instagram ile ilgili başka reklam modellerinin gelip gelmeyeceği merak konusu olsun, siz Instagram'ın ilk reklamı olan Michael Kors'a ait tanıtımı aşağıda bulabilirsiniz;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.