Escape from Rikon tamamen yenilendi, gözünü Ouya'ya çevirdi

esc1Mobil oyun dünyası altın çağını yaşarken ülkemizde'de buna paralel olarak geliştirilen oyunları görmek bizler için oldukça güzel ve umut verici. Son dönemde çıkan bağımsız yerli oyun geliştirici Tvee yaptığı Escape from Rikon bunlardan bir tanesi.

Escape from Rikon'dan bahsetmemiz gerekirse oyun şuanda iOS ve Android platformlarında yayında ve  söyleyebileceğimiz oyunun ücretsiz olduğu ve gelir modelinin 'in-app-purchase' modeli ile uygulama içinden kullanıcılara çeşitli araçlar ve kıyafetler satarak gelir elde etmek olduğu. Oyunda bir ana karakteri kontrol ediyoruz ve bölümlerdeki çeşitli zorlukları aşarak Rikon adasındaki hapishaneden kaçmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Escape from Rikon aslında eski bir geçmişe sahip oyun Ağustos 2012'de ilk olarak Android için yayınlandığında ekip oyunu o an için yeterli görmüyor ve tam olarak istedikleri sonuca görmek için oyunu uygulama mağazasından geri çekerek bir kez daha kolları sıvıyorlar ve oyunu yeniden yapmaya başlıyor. Turan Arslangil (programlama) ve Eda Kahveci (oyunun level tasarımları) tarafından 8 aylık bir süre içerisinde yeniden geliştirilme sürecinden sonra oyuna oldukça köklü yeni özellikler ekliyorlar bunlardan ilk ve belki'de en önemlisi 'Çoklu Oyuncu' modu. Oyuncu isterse o anda bir arkadaşını oyuna davet edebiliyor veya rastgele online bir kullanıcı ile online olarak oyunu oynayabiliyor bunun yanında tüm bölümlerin tasarımları ve zorluk seviyeleride değiştirilenler listesinde yer alıyor.

efr-640x480

Escape from Rikon'da dikkat çeken bir başka noktada müzikler. Cut the Rope isimli dünyada milyonlarca hayran kitlesi oyunun da müziklerini yapan Alexander Falinski, Escape from Rikon'un müziklerinin yaratıcısı bu denli önemli bir oyunun ekibinden birisiyle çalışmak şüphesiz şirkete artı değerler katmış. Oyunun teknik tarafından bahsemet gerekirse uygulama Java dili ile libgdx framework'ü kullanılarak yazılmış.

escaperikon icon

Önümüzdeki bir süre daha Escape from Rikon'u geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Arslangil 2014 yılında şirketlemeye gideceklerini ve yeni oyunları üzerinde çalışmaya başlayacaklarını aktardı. Bunun yanı sıra oyunun önümüzdeki hafta içerisine Ouya ve Amazon App Store üzerinde yayınlanacağınıdı buradan duyurmuş olalım. Buradaki şüphesiz en dikkat çeken nokta Ouya platformu. Yeni nesil oyun platformlarından biri olarak lanse edilen Ouya deneyimini ilerleyen süreçlerde ayrı bir yazı konusu olarak ekipten dinleyebiliriz :) Tvee gibi bağımsız oyun geliştiricilerin daha fazla oyun yapması farklı uygulama mağazalarında deneyimler kazanması Türkiye için oldukça kritik ve önemli olarak görüyorum. Ekibin 2014 yılındaki gelişimini hep birlikte takip ediyor olacağız.

Oyunun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.