Instagram reklamları ilk kez görücüye çıktı

Instagram reklamları ilk kez görücüye çıktı

Instagram 1 milyar dolar civarındaki dev Instagram yatırımının geri dönüşü için hedefini 2014 olarak belirlediğini aktarmıştık. Bundan kısa bir süre önce konuyla ilgili ilk resmi duyurusunu da yapan Instagram'ın reklamları ile ilgili en çok merak edilen ise uygulamada nasıl görünecekleriydi.

Bu daha önce kullanıcı sözleşmesi nedeniyle tepkilerini sert bir şekilde gösteren Instagram kullanıcıları kadar, 150 milyonu aşan kullanıcı potansiyelini en uygun şekilde kullanmak isteyen markalar tarafından da merak edilen bir konuydu.

Instagram sonunda reklamlarını ilk kez görücüye çıkardı. Bir kez daha kullanıcıların tepkisini almak istemeyen Instagram böylece hem reklamlarla ilgili merak edilenleri, hem de nasıl görüneceklerini site üzerinde sergilemiş oldu...

Instagram'daki sponsorlu görsellerin üst kısmında hem bunu ifade eden bir metin, hem de hemen yanında bir simge bulunacak. Böylece kullanıcıların paylaşımlar arasındaki reklamları ayırt etmeleri kolaylaşacak.

Instagram reklamları

Bunun yanı sıra reklaların alt kısmında yer alacak üç nokta işareti, görüntülenmekte olan reklamı kapatma seçeneği sunacak. Bu simgeye tıklayarak reklamı kapatmayı tercih edenler, isterlerse reklamı neden beğenmediklerini de belirtebilecekler. Bu yapı Facebook'ta kullanılan modele oldukça benziyor.

Bu frsattan istifade reklamlar ile ilgili soru-cevap bölümünde reklamlarda kullanıcılara ait fotoğraflarının kullanılmayacağının altı da bir kez daha çiziliyor.

Peki siz Instagram reklamlarını nasıl buldunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.