Bret Taylor'ın son girişimi Quip'in Türkçe versiyonu yayınlandı

Bret Taylor'ın son girişimi Quip'in Türkçe versiyonu yayınlandı

quip-logoTürkiye'de bir dönem en aktif sosyal ağlardan biri olan FriendFeed'in kurucu ortağı ve eski Facebook CTO'su Bret Taylor, Facebook'tan ayrıldıktan sonra kendi girişimine odaklanmıştı.

Quip isimli bir mobil kelime işlemci uygulamasını hayata geçiren Taylor, bugün itibariyle uygulamanın Türkçe versiyonunu yayınladıklarını kendisinin attığı bir e-posta ile duyurdu.

FriendFeed'in Facebook tarafından satın alınmasından sonra Facebook'ta CTO'luk görevini üstlenen Bret Taylor 2012 yılının Haziran ayında bu görevinden ayrılacağını duyurmuş ve ardından kendi girişimlerine odaklanacağını söylemişti. İlk olarak 2013 Temmuz ayında gün açılan Quip bugün itibariyle Türkçe olarak yayında.

Screen Shot 2013-10-11 at 7.45.05 PM

Quip'ten bahsetmek gerekirse, ilk olarak e-posta adresiniz ile giriş yaptığınız servis, sizden temel bilgilerinize erişim izni istiyor. Bu izinleri verdikten sonra sade olarak tasarlanmış arayüz ile karşılaşıyorsunuz. Quip arkadaş listenize yine sizin onayınız doğrultusunda erişerek yarattığınız dosyaları, klasörleri arkadaşlarınız ile paylaşıp ortak çalışabilme olanağı sağlıyor. Bunların yanında bildirim özelliği sayesinde arkadaşlarınız dosya üzerinde bir değişiklik yaptığında veya yeni bir dosya eklediğinde anında yollanan bildirimler ile haberdar oluyorsunuz.

Quip sade ve kullanımı çok basit bir arayüze sahip. Bu özelliği sayesinde özelliklere hızlıca erişip kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Quip üzerinden arkadaş listenize eklediğiniz kullanıcılara mesaj ve fotoğrafta göndererek anlık olarak mesajlaşabiliyorsunuz.

Screen Shot 2013-10-11 at 7.46.16 PM

Uygulama'nın şuanda yalnızca iOS versiyonu bulunuyor Android versiyonu henüz yayınlanmış değil. Türkçe desteği ile yerel olarak Türkiye'ye önem verdiklerini gösteren Quip'in kurucu ortaklarından Bret Taylor yine Webrazzi'ye özel olarak Türkiye'deki kullanıcılara bir mesaj gönderdi.

Friendfeed'deki deneyimim yüzünden ürünün Türkiye için yayınladığımız için çok heyecanlıyım. Yine Friendfeed'de çalıştığımız çevirmenlerle çalıştık ki bu isimler servisin aktif destekçileriydi ve şimdi aynı isimler Quip kullanmaya başladı.

I am personally very excited about releasing the product in Turkey because of my experience at FriendFeed. We even used the same translators -- all of whom became active participants of FriendFeed, and are now just starting using Quip!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.