Facebook'tan gizlilik ayarında değişiklik: Aranan herkes bulunacak

Facebook'tan gizlilik ayarında değişiklik: Aranan herkes bulunacak

Facebook gizlilik ayarlarında değişikliğe giderek aranan herkesin bulunmasının önünü açıyor. Daha önce gizlilik ayarlarında “Aramada Beni Kimler Bulabilir?” sorusuna kullanıcılar, herkes, arkadaşlarımın arkadaşarı ve arkadaşlar seçenekleri arasından tercih edebiliyordu.

Yeni gizlilik ayarında Facebook aramalarda gizlenme veya görünme seçeneğini kaldırıp aranan herkesin bulunabilmesinin önünü açıyor. Kullanıcılar sadece engellediği kişiler tarafından arama sonuçlarında görünmeyecek.

Özellikle Facebook'un "Graph Search" Sosyal Ağ Araması'nın sonuçlarını daha da genişletmek için değiştirdiği gizlilik ayarlarının nasıl tepki toplayacağı merak konusu. Daha önce Facebook, hesabını kapatan kullanıcıların bilgisinin silinmemesinde de tepki almıştı ancak geri adım atmamıştı. Facebook'un geri adım attığı en bilinen örnek sadece Instagram'da yaptığı içeriğin mülkiyeti konusunda olmuştu. 

facebook-arama

Facebook blogunda bu gizlilik özelliğini kaldırması ile ilgili olarak sosyal ağa yapılan son güncellemeler sonrası çok fazla kullanım olmadığından kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle Sosyal Ağ Araması ile aranan kişilerin bulunmasının engellenmesinin zorlaştığı, etiketlenen fotoğrafların da aralarında bulunduğu birden fazla yoldan aramalarda kişi kapalı olsa bile ulaşılabilir olduğu da Facebook'un bu gizlilik ayarını kapatmasının sebepleri arasında sıralanmış.

Aslında Sosyal Ağ Aramasında görünüyor olmanız demek sadece kullanıcının sadece isminin ve profil fotoğrafınızdan fazlasının göründüğünü de belirtmek lazım. Kullanıcı paylaşımlarını herkese açamasa bile bir başka kullanıcının herkese açık bir fotoğrafına yaptığı yorumlar ve beğendiği fotoğraflar Sosyal Ağ Aramasında görünebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.