Akıllı ev sistemlerinde yeni ürün su ısıtıcısı: iKettle

Akıllı ev sistemlerinde yeni ürün su ısıtıcısı: iKettle

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte telefon kavramı yeniden sorgulanır oldu. Akıllı telefonlar müzik çalar ve  fotoğraf makinasının yaptığı görevleri yerine getirmesinin yanında diğer cihazlarla da iletişimin merkezine konumlanarak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oluyor.

Geçtiğimiz günlerde sıradan duman dedektörünü Wi-Fi bağlantısı üzerinden akıllı telefon ile iletişimini sürekli kılarak hayatı Nest'in duman dedektöründen bahsetmiştim. Nest duman dedektörü ile ilgileri üzerine çekerken akıllı ev teknolojisi ile ilgili bir haberde Birleşik Krallık'tan geldi. DailyMail ülkesinde ön siparişi çıkan Kasım'da satışa sunulacak iKettle'ı tanıttı.

iKettle'in diğer su ısıtıcıları ile temelde farkı bulunumuyor ama Wi-Fi bağlantısı ve akıllı telefon uygulaması ile diğerlerinden ayrılıyor. Kablosuz ağ teknolojisine sahip iKettle akıllı telefon üzerinden çalıştırılabiliyor, su sıcaklığı ayarlanabliyor ve akıllı telefona gönderdiği uyarı ile işlemin tamamlandığını gösteriyor.

Kullanıcının sabah uyanınca mutfağa gidip su ısıtıcısının düğmesine basma yada evde otururken su ısıtmak için sadece düğmeye basıp su ısınana kadar beklediği zamanı azaltan iKettle hayatı kolaylaştırıyor. iKettle'ın temel özelliklerine bakacak olursak 1.8 litre sıvı haznesine ve paslanmaz çelik malzemeye sahip. Bir diğer dikkat çeken özelliği ise kullanıcının  suyu istediği sıcaklığa ayarlayabilmesi.

Birleşik Krallık'ta 99£ yani yaklaşık 310 TL'ye Firebox üzerinden satışa sunulan ürünü Türkiye'den de sipariş verebiliyorsunuz. iKettle diğer su ısıtıcıları ile karşılaştırıldığında fiyat farkı bulunsa da katma değeri ile belirli müşteri kitlesine hitap edecektir. 2015'te 2 milyar akıllı telefon üretiminin beklendiğini düşündüğümüzde varolan pazarlarda bu telefona sahip kişiler hedeflenerek yeni markaların yaratılma potansiyelini de gözler önüne sermiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.