Twitter halka arz tarihini ağzından kaçırdı…

Twitter halka arz tarihini ağzından kaçırdı…

Twitter’ın merakla beklenen halka arzı internet sektörünü son zamanlarda en çok heyecanlandıran konulardan biri. İnternet şirketlerinin daha önceki kötü borsa başlangıçlarına bir yenisi mi eklenecek, yoksa Twitter bu döngüyü kırmayı başarabilecek mi?

Buna rakamların yardımı ile cevap aramak en doğru yöntem gibi görünüyor, bunun için eğer kaçırdıysanız özel olarak hazırladığımız infografiğe göz atabilirsiniz. Fakat rakamlar ne derse desin son sözü yatırımcılar söyleyecek ve halka arz gerçekleşmeden önce bu konuda kesin bir fikir edinmek oldukça güç.

Fakat bu konudaki merakı giderebilecek tek firma olan Twitter halka arzın tarihini son derece gizli tutuyor…du, ta ki son S1 güncellemesinde halka arz tarihini istemeden ağzından kaçırıncaya kadar…

S-1 güncellemesindeki ufak bir hata

Bildiğiniz gibi Twitter geçtiğimiz hafta hazırlamış olduğu S-1 dokümanını yayınlamış ve halka arzla ilgili pek çok detay ilk kez ortaya çıkmıştı. Fakat yayınlanan S-1 dokümanlarında halka arza hazırlanan firmalar çoğu zaman bazı bölümleri özellikle boş bırakırlar. Henüz halka açıklanmaya hazır olmayan bu bölümler de genellikle süreçle ilgili en kritik detayları içerirler. Halka arzın tam tarihi gibi…

Twitter ilk yayınladığı S-1 dokümanında halka arzın tarihine dair bir bilgi bulunmuyordu. Fakat yeni güncellenen halinde aslında boş bırakılması gereken bir cümlenin silinmesinin unutulunca, Twitter’ın halka arz tarihini de ağzından kaçırmış olmasına neden oldu.

Twitter halka arzı 15 Kasım’da

Twitter’In güncellenen S-1 dokümanını inceleyen araştırma firması PrivCo, satır arasında yönetici sıfatı taşımayan personelin elinde bulundurduğu hisseleri satabilecekleri en erken tarihle ilgili bir not bulunduğunu açıkladı.

Twitter harkla arz tarihi

Bu notta çalışanların hisselerini 15 Şubat 2014’ten daha erken satamayacakları yazılıydı. Normal şartlarda çalışanlar ellerinde bulundurdukları hisseleri satmadan önce 90 gün beklemek zorundalar ve bu da halka arzın 15 Kasım’da gerçekleşeceğini ortaya koymuş oluyor. Twitter ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Bu sırada Twitter’ın yüksek kullanıcı sayısı ve çeşitli reklam seçeneklerine sahip olmasına rağmen halen yeterince karlı bir şirket olmaması borsada ilk dönemlerin zor geçebileceğine dair sinyaller veriyor. Ama görünüşe göre bu durumun para piyasaları tarafından ne şekilde karşılanacağını görebilmek için yaklaşık 1 ay kaldı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.