New York merkezli girişim hızlandırıcı ERA'nın 2014 kış dönemi başvuruları başladı

New York merkezli girişim hızlandırıcı ERA'nın 2014 kış dönemi başvuruları başladı

2007 yılında kar amacı gütmeyen bir oluşum olarak New York'da faaliyet göstermeye başlayan Entrepreneurs Roundtable Accelerator, (ERA) 2010 yılında bir yatırım fonu halini aldı. ERA hakkında siz Webrazzi okuyucularına daha önce çeşitli haberler sunmuştuk.

En son 2013 yaz dönemi girişimlerini incelediğimiz ERA, kısa bir süre önce 2014 kış dönemi için başvuruların başladığını duyurdu. Şirketin 2014 kış dönemi, düzenlediği altıncı dönem olacak. Geçmişte ERA bünyesine katılan şirketlere ise buradan ulaşabilirsiniz.

Programın 2014 kış dönemi 6 Ocak'ta başlayıp 24 Nisan'da son bulacak. Programa kabul edilen tüm şirketler 40 bin dolar değerinde bir tohum yatırımının da sahibi oluyorlar. Programdan mezun olan şirketler 4 aylık eğitim ve networking katkılarının ardından ERA mezunu olarak oluşumun içinde kalmaya devam ediyor.

era-2014-kis-donemi

ERA'ya daha önceden yatırım almış girişiler de başvurabiliyor. Öncelik ise ABD ve dünya pazarına açılma potansiyeline sahip olan girişimlerde. Programın en çok önem verdiği unsurlar ise sırasıyla takım, pazar büyüklüğü ve fikir. Programın adaylardan beklediği en önemli şey ise 250 kadar mentör ile iletişim kurulabilmesi için girişimcilerin İngilizce biliyor olması. Bu arada NYC dışından programa katılan girişimler kendi konaklama ve ulaşım masraflarını ödemekle yükümlüler.

Biraz da başvuru sürecine değinmek gerekirse; başvurular 15 Kasım tarihinde son bulacak. Ardından 100 girişimle yüzyüze ve Skype üzerinde görüşmeler yapılacak ve şirket sayısı bu yolla 25'e indirilecek. Daha sonra yapılacak son görüşmelerle de girişim sayısı 10'a inecek. Programa katılım hakkı kazana şirketler, 40 bin dolarlık tohum yatırıma ek olarak Microsoft ve Amazon gibi dev şirketlerle de çeşitli iş birlikleri yapma imkanına sahip olacak.

Siz de ERA'nın 2014 Kış dönemine kayıt olmak istiyorsanız başvurunuzu buradan yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi ise 15 Kasım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.