Nest'ten akıllı telefonlara bildirimde bulunan duman dedektörü

Nest'ten akıllı telefonlara bildirimde bulunan duman dedektörü

nest-duman-dedektoruAkıllı ev sistemleri üzerine bir girişim olan Nest yeni ürünü duman dedektörünü tanıtıtı. 129 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan ürün, tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Piyasada varolan ürünlerden farklı olarak bip uyarısını farklılaştıran Nest'in duman dedektörü ses ve ışık ile uyarıda bulunuyor ve akıllı telefona bildirim gönderiyor.

2008'de Apple'dan ayrılan Tony Fadell tarafından kurulan Nest, akıllı ev sistemlerinde kullanılan bir termostat ile dikkatleri üzerine çekmişti. Kleiner Perkins Caufield & Byers, Google Ventures, Lightspeed Venture Partners'ın yatırımcıları arasında yer aldığı Nest'in, 2013 başında C serisinde aldığı yatırım ise 80 milyon dolar.

Akıllı ev sistemlerinin geleceği adına ürettiği cihazların sürekli iletişimde olması temelinde, tasarıma önem veren Nest'i yakın zamanda yeni ürünlerle daha sık göreceğiz.

Nest'in duman dedektöründe, diğer dedektörler ile sensör yönüyle farkına dair bilgi yer almazken kullanım yönüyle farkını kanıtlıyor. Gün ışığını algılayan cihaz çalıştığını belirtmek için karanlıkta yeşil ışığı ile aydınlatma yaparak kullanıcılarına uyarıda bulunuyor. Diğer duman dedektörlerinin aksine acil durumda bip ile uyarma yerine insan sesi ile uyarıyor. Ürünün satılacağı her ülke için ayrı dilde hazırlanan uyarılar için anne sesi tercih edilmiş.

nest-mobil-ekran-goruntusu

Akıllı telefon ile kablosuz ağ üzerinden internete bağlanarak iletişimde olan duman dedektörü, kullanıcı evin dışında bile olsa özel durumlar için bildirimler gönderiyor. Yaptığı bildirimlerde acil durum uyarıları haricinde, şarj durumu ile ilgili de bilgi sunuyor. Duman dedektörüne bu kadar özellik yüklenir mi sorusu günlük kullanılan mobil telefonun akıllı telefon ile değişimiyle cevaplanabilir. Ürün aynı olsa da kullanıcıya sunduğu faydayı artıran şirketler segmentine hem fiyatı belirliyor hemde pazarı büyütüyor.

Nest duman dedektörünü satın almak isteyenler Kasım'da Birleşik Krallık, ABD ve Kanada'da Apple mağazalarından ve Amazon'dan ulaşabirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.