Yenilenen Delicious kaybettiği kullanıcılarını geri kazanmak istiyor

Yenilenen Delicious kaybettiği kullanıcılarını geri kazanmak istiyor

2005 yılında Yahoo tarafından satın alındıktan bir süre sonra kapatılacağı söylentileri gün yüzüne çıkan Delicious o dönem yoluna kaybederek devam etmişti.

2011'de kapanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken YouTube'un kurucuları Chad Hurley ve  Steve Chen'in sahibi oldukları  internet şirketi AVOS tarafından satın alınan Delicious, bugün itibariyle yeni özellikleri ve tasarımıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

2003 yılında Joshua Schachter tarafından kurulan ve Flickr ile birlikte web 2.0 akımının öncüleri arasında gösterilen Delicious, zaman içerisinde  eski popüleritesini kaybederek  büyümeden çok küçülmeye doğru hareket eden bir ivme sergiliyordu. Ancak Nisan 2011 yılında AVOS tarafından satın alındıktan sonra servisin kendini yenileyeceği ve özellikle PayPal, YouTube gibi internete damga vuran şirketin kurucuları Chad Hurlev ve Steve Chen'in servise nasıl bir yenilik getireceği en fazla merak edilen konulardan bir tanesiydi.

Bugün itibariyle delicious yeni tasarımını kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni tasarımda ilk dikkat çeken özellik responsive olması. Tasarımın responsive olması şirketin son dönemdeki yeniliklere adapte olduğunun ilk göstergesi. Yeni tasarımla birlikte servis minimalliğe giderek daha işlevsel bir tasarım ve kullanılabilirlik yaratmayı amaçlamış.

Yeni tasarımın oldukça temiz ve sade olması dikkati çeken başka bir nokta. İyileştirilerek servisin birçok özelliğine entegre edilen Twitter ve Facebook girişleride yeni tasarımda öne çıkan ayrıntılardan biri bu özellikler ile kullanıcıların daha fazla içeriği keşfetmesi amaçlanmış.

MixBit ve Wanpai girişimlerinin ardından AVOS tarafından desteklenmeye devam eden delicious'un sıkıntılı olduğu konuların başında ise servisin hala elle tutulur bir iş planının olmaması ve ziyaretçi sayısında gittikçe kan kaybetmesi. Tüm bunların yanında yeni tasarım ve özelliklerin hala çekirdek ve sadık bir kullanıcı kitlesi olan Delicious üzerinde nasıl bir etki yaratacağını ilerleyen günlerde daha iyi gözlemlemiş olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.