Bing, görsel aramalarını Pinterest ile güçlendiriyor

Bing, görsel aramalarını Pinterest ile güçlendiriyor

Microsoft'un arama motoru, görsel aramalarına getirdiği yeni bir özellikle kendini güçlendiriyor. Son olarak reklamlarını test etmeye başlayan ve bir gelir modeli oluşturmaya çalışan Pinterest'in board'larında bulunan görseller artık Bing'in görsel aramalarında da yer alacak.

Bing ile Pinterest arasında böyle bir anlaşma yapılması, San Francisco merkezli girişim Pinterest'i Microsoft'a bir adım daha yakınlaştırmış olabilir. Son dönemde Facebook'un Instagram'ı, Yahoo'nun da Tumblr'ı almasıyla birlikte büyük oyuncuların devler tarafından satın alınması senaryosunun aynısı, Pinterest'in bir başka dev tarafından satın alınmasıyla sonuçlanabileceğini de akıllara getirdi.

Bing'in resmi blogu üzerinden duyurulan yenilikle birlikte, artık Pinterest'teki board'lar Bing görsel arama sonuçlarının sağ tarafında yer alacak ve arama yapan kullanıcılara sunulacak. Ancak bu, Bing görsel arama sonuçlarındaki algoritmayı ve çıkan sonuçları etkilemeyecek. Kısacası Bing, görsel arama sonuçları sayfasının bir kısmını Pinterest'e ayırmış durumda.

Halloween

Hemen yukarıdaki görselde görebileceğiniz yapılan cadılar bayramı dekor fikirleri ile ilgili arama sorgusunda, Pinterest'te oluşturulan board'larda bulunan görselleri görebileceğiz.

Bing'in resmi blogunda yayınlanan yazıya göre, bu bir sadece başlangıç.  Verilen bilgiye göre, önümüzdeki haftalarda ve aylarda, görsel arama sonuçlarında sosyal topluluklardan görselleri daha farklı şekillerde ve sıkça görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.