79 dolara akıllı gözlük: ION

Giyilebilir teknolojiler, potansiyelinin üzerinde bir ilgi gösterildiğini düşündürse de ürün çeşitliliği ve fiyat aralıklarının oluşması yeni bir pazarın doğacanın ilk sinyalleri. Şu an için iki ayrı segmentte Samsung’un Gear, Nissan Nismo'nun aralarında bulunduğu akıllı saat ve Google Glass'ın öncülüğünü yaptığı akıllı gözlük odağında ilerliyor.

Google Glass sınırlı kullanıcıya 1499 dolardan satışa sunulurken akıllı gözlük segmentinde yeni ürünler tanıtılmaya başlandı. Bunlardan biri de topluluk destekli fon toplama servisi olan indiegogo'da 150 bin dolar fon toplama hedefiyle yola çıkan ION. 79 dolardan başlayan gözlük çerçevesi fiyatıyla ilgi topluyor. ION şu ana kadar 125 destekçisinden 10.000 doların üstünde fon toplamayı başarmış.

ION, Bluetooth bağlantı ile iOS ve Android cihazlarla çalışabiliyor. Google Glass'ın donanımı ile karşılaştırıldığında, kamera ve ekran sunmaması daha uygun fiyatla sunulmasını da açıklamış oluyor. Akıllı telefonu uzaktan kontrol ederek fotoğraf çekme ve gelen bildirimleri LED ışıkla uyarma özelliği ise 79 dolarlık bir gözlükten beklenen performansın ötesi.

ION akıllı gözlüğün üzerinde bulunan iki tuş ile akıllı telefonun kamera ve müzik gibi fonksiyonlarını uzaktan kontrol edebilmek mümkün. Bunun haricinde kullanıcılar gözlüğün üzerinde bulunan LED ışık ile akıllı telefona gelen bildirimleri farkedebiliyorlar. Farklı bildirimler için farklı renkte LED ışık seçmek de mümkün. Ayrıca titreşimle bildirim özelliği de bulunuyor. Özellikle ürünün en fonksiyonel yanı ister optik gözlük ister güneş gözlüğü olarak kullanılabiliyor olması. Sadece cam değişikliği ile ION'u kullanmak mümkün.

Gözlüğün kaybolması tüm kullanıcıların belki de en büyük sorunu. ION'un akıllı cihazlarla bağlantısı sayesinde kullanıcı telefondan veya tabletten gözlüğü nerede kaybettiğini bulabiliyor. USB'den şarj edilebilen akıllı gözlüğün tam şarjda kullanım süresi 3- 10 gün arası.

İlk günlerine özel 79 dolar çerçeve cihazı ile talep toplayan ION'un 99 dolar ve 109 dolar seçenekleri ile cam dahil ürünleri de mevcut. Gözlüğün üzerinde kamera ve ekran olmaması akıllı gözlük için eksiklik olsa da bu fiyatla sunulması giyilebilir teknolojiler ile ilgili uygun fiyat ile çeşitli seçeneklerin bulunabileceğini göstermiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.