Hanzade Doğan Boyner: E-ticaret ucuz bir iş değil

Hanzade Doğan Boyner: E-ticaret ucuz bir iş değil

IMAG0579Webrazzi Summit'13 sahnesinde yer alan önemli konuklardan biri de Hanzade Doğan Boyner oldu. Türkiye'nin en yüksek ciroya sahip e-ticaret sitelerinden birisi olan Hepsiburada'nın da sahibi olan Doğan Online'ın yönetim kurulu başkanı olan Hanzade Doğan Boyner önemli açıklamalarda bulundu.

Sohbette öne çıkan konulardan biri e-ticaret sitelerinin müşteri odaklı olmasının önemi olurken, diğer dikkat çeken konu ise e-ticaret sitesi yatırımlarının sanılanın aksine yüksek sermaye gerektiriyor olduğuydu.

Arda Kutsal ile söyleşisinde Hepsiburada'nın satış rakamının 1 milyar TL'nin altında kalacağını belirten Hanzade Doğan Boyner, müşteri odaklı satışın önemine değinerek önümüzdeki dönemlerde müşteriye sundukları hizmetleri artıracaklarını dile getirdi. E-ticarette sadece fiyat ile rekabetin değil müşteri servisinin artırılması ile rekabetin sağlanması e-ticaretin büyümesi açısından önemli noktalardan biri olduğunu da belirtti. 

Hepsiburada gelen siparişlerinin %75'ini 2 saat için kargoladığını belirten Hanzade hanım, e-ticaretten teslimat hızının artabilmesi için sadece e-ticaret sitelerinin hızlanmasının yeterli olmadığını, kargo şirketlerininde hızlanarak daha iyi servis sunabiliyor olmalarınında da gerekliliğinden bahsetti. Özellikle Ankara'nın doğusuna gönderilen kargolarda zaman kaybının azaltılması ile e-ticaret pazarının daha da büyüyebileceğinin de altını çizdi .

Türkiye'de e-ticaret pazarının sürekli büyüdüğüne değinen Arda Kutsal, ABD'de Amazon'un geçen sene %30 büyümesinin yanında ülkemizde e-ticaretin daha da hızlı büyümesi gerektiğini dile getirdi. E-ticaret'in nasıl büyüyeceği üzerine karşılıklı konuşmada önemli nokta e-ticaret'e yapılan yatırımın artması gerektiği ve e-ticaretin az sermaye ile çok satış gelen yer olmadığıydı.

Hanzade Doğan Boyner, bugün artık e-ticarete girmek için bir kaç milyon dolarlık sermaye gerektirdiğini ve ayrıca e-ticaretin geleneksel perakendeden daha fazla emek istediğini de söyledi. E-ticaret firmalarının artık perakende mağazaları kadar stok bulundurmak zorunda olduklarını ve müşterileri e-ticaret sitesine çekmek için gereken online reklamcılık maliyetlerinin de yüksek olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.