Pinterest reklamları test etmeye başladığını resmen duyurdu

Pinterest reklamları test etmeye başladığını resmen duyurdu

Var olan tüm sosyal ağ siteleri arasında en heyecan verici potansiyellerden birine sahip olan Pinterest bugüne kadar bu potansiyelini gelire dönüştürmek konusunda çok ciddi bir adım atmamıştı. Konuyu takip edenler 2012 yılı başlarında Pinterest bir dönem, Pin’lere affiliate kodu yerleştirdiğini anımsayabilirler. Gelen tepkiler üzerine Pinterest bu uygulamadan vazgeçmişti.

Fakat Pinterest  kullanıcılarına gönderdiği e-posta ve blog’unda yayınladığı duyuru ile 70 milyon kullanıcıya sahip sosyal ağın ilk ciddi reklam yapısını test etmeye başladığını resmen açıkladı.

Pinterest’in CEO’su Ben Silbermann’ın imzası ile yapılan açıklamada şu aşamada “Promoted pins” adı verilen sistemde henüz ücretli modele geçmediğini ve geçtiğinde de bunun kullanıcıları rahatsız etmeyeceği bir şekilde tasarlanacağını söyledi.

Reklamlar şimdilik ücretli değil

Şu aşamada reklamlar Pinterest aramalarında ve kategori sayfalarında görünecek. Bu sayede de kullanıcının gerçekten aramakta olduğu yani ilgili sonuçlar kullanıcılara gösterilmiş olacak. Silbermann ayrıca gösterilen reklamların Pinterest’in göz zevkine hitap eden yapısına da uygun olacağını söyledi. Fakat söz konusu reklam olunca pin’lerin nasıl görüneceğine de reklam verenler karar vereceği için Silbermann’ın bu vaadinin pratikte ne kadar işleyeceğini birlikte göreceğiz.

2010 yılında kurulan ve Şubat ayında aldığı 200 milyon dolarlık yatırım ile toplamda 300 milyon doların üzerinde yatırım almış olan Pinterest sonunda gelir üretmek için en ciddi adımını böylece atmış oluyor. Üstelik görünüşe göre bu kez bir önceki denemesinde yaptığı hatayı yapmadan daha temkinli bir yöntem izleyecek.

Diğer sosyal ağlarda başarılı olmuş bir reklam modelini deneyerek büyük potansiyelini nihayet kullanmaya başlayabilir. Fakat mobil’de yükseliyor olsa da web’de kullanımının azalmaya başlamış olması Pinterest’in ilk büyük dalgayı da kaçırmış olabileceğini gösteriyor. Bakalım geç de olsa reklamların devreye girmesi Pinterest’i nasıl şekillendirecek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.