Nokta Medya'nın video siteleri Türkiye'de Facebook ile kapışıyor

Nokta Medya'nın video siteleri Türkiye'de Facebook ile kapışıyor

IAB Gemius'un Haziran 2013 video istatistiklerine göre Nokta Medya'nın video ağı Türkiye'de Facebook'u geride bıraktı. Izlesene.com, Sinemalar.com ve AlkislarlaYasiyorum.com sitelerinden oluşan Nokta video ağı sadece Facebook'u geride bırakmakla kalmadı, Türkiye'nin de Haziran ayı için en çok izlenen video ağı oldu.

Video izlemede yüzde 57 pay

IAB (Interactive Advertising Bureau) Türkiye’nin yeni yayınlamaya başlayan ve Türkiye video pazarını ölçümleme amacı taşıyan Gemius araştırma şirketinin verilerine göre yüzde 57 oranındaki izlenme payı ile Nokta video ağı Haziran 2013'te Türkiye'deki video izlenmelerinin yarısından fazlasını karşıladı.

ComScore'da tekil ziyaretçi'de Facebook'a yaklaştı

Comscore'un verileri ise Nokta video ağının 2013 Temmuz ayında tekil video izleyici sayısında Facebook’u yakaladığını gösteriyor. Temuuz ayında Nokta video ağında yer alan siteler toplam 14 milyona yakın tekil izleyici sayısına ulaşmayı başarmış.

Aynı rakam Şubat 2013'te Nokta video ağı için 10 milyona yakındı. Facebook ise 15.4 milyon tekil izleyiciye ulaşıyordu.

İzlesene profesyonel video yayıncılığına yöneliyor

Son durumda Facebook'un gerilemesinin yanında Nokta'nın İzlesene tarafında yaptığı çıkışları da göz önünde bulundurmak gerek. Henüz Eylül ayı verileri açıklanmadı ama Eylül ayı içinde Samsung Galaxy Note 3’ün dünya tanıtımının izlesene.com üzerinden canlı yayınla sunulması, Kayıp adlı bir televizyon dizisinin ilk bölümünün İzlesene ana sayfasından yayınlanmasını Nokta'nın çevrimiçi video tarafındaki çıkışlarına örnek gösterebiliriz.

Nokta Medya, İzlesene Video Suite ürünü ile sosyal mecralardaki 4 milyondan fazla kişiye ulaşıyor ki İzlesene'nin Facebook'u başarıyla kullandığını ve Facebook tarafından örnek gösterildiğini biliyoruz.

Webrazzi Dijital 13‘te bir konuşma yapan Nokta Kurucu Ortak ve CEO’su Tümay Asena, Mart ayında Sinemalar.com, İzlesene.com ve Alkislarlayasiyorum.com‘da her gün 1.5 milyon kişiye ulaştıklarını paylaşmıştı. Bu yıl ki Webrazzi Summit 2013 konuşmasında da sanıyorum bu konuda daha detaylı rakamlar paylaşacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.