Microsoft, iPad kullanıcılarını Surface'a geçiş yapmaya çağırıyor

Microsoft, iPad kullanıcılarını Surface'a geçiş yapmaya çağırıyor

Hibrid tabletleriyle Windows 8'in mobilde yükselmesini isteyen Microsoft'tan ilginç bir adım geldi. iPad 2 ve üzeri modelleri getirenlere 200 dolar hediye çeki vereceğini açıklayan Microsoft, bu fırsatı kullanarak Surface tablete geçmenizi bekliyor.

Microsoft'un açıkladığı kampanyaya göre iPad 2, iPad 3 veya iPad 4 tabletlerinden birini getirenler microsoft mağazasında kullanabilecekleri en az 200 dolarlık hediye çekinin sahibi olacak. 'Nazikçe' kullanılmış tabletlerinizi bekleyen Microsoft, bu hediye çekiyle yeni bir tablet sahibi olmanızı, yani Surface satın almanızı da istiyor.

Microsoft en fazla ne kadar hediye çeki vereceğini açıklamamış ama 32 GB kapasiteli Surface RT'nin 349 dolar, 64 GB kapasiteli Surface Pro'nun ise 799 dolar fiyat etiketiyle satıldığını hatırlatıyor. Yani 'iPad'i getir, Surface'i götür' gibi agresif bir çalışma yapılmamış.

iPad kullanıcısını Surface'a transfer etmenin değeri ne kadar?

Tabii burada iki önemli nokta var; ilki Microsoft'un geri dönüşümden ne kadar kazanacağı. İkincisi de bir iPad kullanıcısını Surface'e geçirmenin bedeli. Microsoft'un hesabı nasıl yaptığını bilmiyoruz ama iPad'lerin ikinci el fiyatını da hesaba katarsak kampanyanın çok da çekici olmadığını söyleyebiliriz.

Hatırlatmak gerekirse şu anda en yeni (4. nesil) iPad 499 dolardan, iPad 2 399 dolardan, iPad Mini ise 349 dolardan satışa sunuluyor.

Best Buy da kampanya yapmıştı

Diğer yandan Microsoft'un kampanyası sadece kendi içinde değil, diğer kampanyalarla karşılaştırıldığında da çok cazip gelmiyor. Örneğin Best Buy da çalışan (bozuk olmayan) 2. veya 3. nesil iPadleri 200 dolarlık hediye çeki karşılığında alabileceğini açıklamıştı.

Bu kampanyaya Türkiye'den katılmak mümkün değil. Sadece ABD ve Kanada'da fiziksel mağazalardan değişim yapılabiliyor.

Bir amaç sorgulaması yapacak olursak 27 Ekim'e kadar geçerli olan Microsoft'un teklifi, yılbaşından önce Surface stoklarını eritmek için yapılmış bir hamle olabilir. Zira Surface beklentilerin altında bir satış performansı göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.