Marissa Mayer yönetiminde Yahoo'nun aktif kullanıcı sayısı 800 milyona ulaştı

Marissa Mayer yönetiminde Yahoo'nun aktif kullanıcı sayısı 800 milyona ulaştı

TechCrunch Disrupt’ta Mark Zuckerberg dışındaki diğer önemli bir konuk da Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer’dı. Sahnede Michael Arrington’ın sorularını yanıtlayan Mayer, Yahoo’nun son dönemde nasıl bir gelişme kaydettiğini rakamlarla aktardı.

Mayer’ın paylaştığı bilgilere göre Yahoo’nun aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyon barajına ulaştı. Bu rakam Mayer’ın Yahoo’daki göreve başlamasının ardından yüzde 20’lik bir artış anlamına geliyor. Oldukça etkileyici olan bu aktif kullanıcı sayısının yaklaşık yüzde 43’ü yani 350 milyonunu ise mobil kullanıcılar oluşturuyor.

Bu sırada bu rakamlara 1 milyar dolara Mayer’ın en büyük satın alması olan Tumblr’ın rakamlarının dahil olmadığının da altını çizmekte fayda var…

Öncelik mobil

Mayer önümüzdeki dönem için birinci önceliğinin mobil olduğunun altını bir kez daha çizdi. “Yahoo’nun güçlü olduğu e-posta, haberler ve finans gibi konuları insanlar artık cep telefonlarında kullanıyorlar” diyen Mayer, hızlı büyüyen mobil pastasında daha büyük bir pay almak için çalışacaklarını söyledi.

Mayer’ın Yahoo’daki görevine başladığından beri şirkettin hisselerinin gözle görünür oranda artmış olması dikkat çeken bir nokta. Bu piyasaların Mayer’ın Yahoo’yu idare etme biçimine ve attığı adımlara olumlu tepkiler verdiğini gösteriyor.

Bununla beraber kalifiye personel konusunun giderek daha kritik hale geldiği bilişim sektöründe Yahoo, Mayer’ın şirketi yeniden cazip hale getirmesinin avantajlarını da yaşıyor. Mayer ile birlikte toplam çaışan sayısı yüzde 10 oranında artan Yahoo’ya çalışanların da ilgisi artıyor. Mayer’ın paylaştığı rakamlara göre Yahoo artık her hafta 12 bin yeni özgeçmiş gönderilen bir şirket haline gelmiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.