Zula: Takım içi verimliliği arttıran ve iş yapma süreçlerini kolaylaştıran bir mobil girişim

Zula: Takım içi verimliliği arttıran ve iş yapma süreçlerini kolaylaştıran bir mobil girişim

Özellikle takımlara yönelik olan verimlilik uygulamaları son yıllarda oldukça popüler. Microsoft'un bir milyar doların üzerinde bir rakama satın aldığı Yammer'ı bu alanda örnek gösterebiliriz.

Bugün sizlere tanıtacağımız Zula'yı ise Yammer'ın çok daha yeni nesil, sosyal ve mobil bir alternatifi olarak özetleyebiliriz. Mobil odaklı bir uygulama olan Zula'da 2 ile 18 kişi arası takımlar herhangi bir konu üzerine konuşabiliyor, dosya paylaşımı yapabiliyor ve birbirlerini konferansa davet edebiliyor.

Zula ekibi uygulamayı ortaya çıkartırken gördükleri problemi, "Şu an herkes hayatının büyük bir kısmında mobil ve online olduğu için işlerini de bu süreçte hallediyor. Ama özellikle takımlar için bu ihtiyacı karşılayabilecek tek bir platform yoktu. Biz de WhatsApp'de konuşan, Dropbox'ta dosya paylaşan, e-mail ile haberleşen bu takımları tek bir platform altında toplamak istedik." şeklinde anlatıyor.

zula-ekran-goruntusu

Zula, takımlar için yeni bir konu yaratıp ekip içinde konuşma, bu konuşmalar altında oylama yapma ve dosya paylaşma gibi özellikler sunuyor. Ayrıca Google Drive, Dropbox, Google ve sosyal ağlarınızı Zula ile entegre edebiliyorsunuz. Zula'nın en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de kuşkusuz VoIP teknolojisiyle ekip içinde konferans yapabilmeniz.

Zula'da Facebook, LinkedIn ya da Google hesaplarınızda bulunan herhangi bir kişiyi uygulama içindeki bir konuşmaya davet edebiliyorsunuz. Uygulamanın gelir modeli ise yarattığınız konuşma sayısı, eklediğiniz dosya boyutu gibi konularda belirlenen limitleri aşmanız durumunda ödeme yapmanıza dayanıyor. Zula'da ücretli bir hesaba geçmeniz durumunda konferansları daha sonra izlemek adına kaydetmeniz de mümkün.

zula-ekran-goruntusu-2

Zula'nın iPhone ve Android uygulamaları çok kısa bir süre içinde yayında olacak. Ayrıca Zula ekibi 3 ay içinde web arayüzlerini de duyuracaklarını söylüyor.

9 kişilik bir takıma sahip olan Zula, özellikle kurucu ortakların geçmişindeki internet girişimciliği tecrübesi ve VoIP deneyimi dikkat çekiyor. Zula'yla ilgili eklememiz gereken bir diğer önemli not da OurCrowd isimli kitlesel fonlama platformu aracılığıyla yaklaşık 3 ay önce aldıkları 350 bin dolarlık tohum yatırımı.

TechCrunch Disrupt 2013'de de sahne alan ve herkesten tam not toplayan Zula, oldukça başarılı bir arayüze sahip. Aynı zamanda kurucu ortaklarının geçmiş tecrübeleri ile de dikkat çeken Zula, başarı potansiyeli yüksek bir alanda yer alıyor. Mobil uygulamalarının da yayına girmesi ve platformun ilk tur üyelerine kavuşmasıyla birlikte Webrazzi'de Zula'nın yatırım haberlerini okuyabilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.