Yeni iPhone 5C'nin teknik özellikleri ve fiyatı

Yeni iPhone 5C'nin teknik özellikleri ve fiyatı

Apple'ın merakla beklenen etkinlik biraz önce sona erdi ve hakkında tonlarca bilgi sızdırılan iPhone 5C gecenin resmi olarak tanıtılan ilk cihazı oldu.

Sözü fazla uzatmadan hemen yeni iPhone 5C'nin özelliklerini ve fiyatını sizlerle paylaşalım. Yazının devamında Apple iPhone 5C'nin renk seçeneklerini, teknik özelliklerini ve fiyat bilgilerini bulabiliriniz.

iPhone 5C beklendiği üzere 5 ayrı renkte (yeşil, mavi, kırmızı, beyaz ve sarı) satışa sunulacak. Tek parça polikarbon kaplama olan yeni iPhone 5C'nin iç yapısında ise çelik kullanılmış.

Apple iPhone 5C Teknik özellikler

iPhone 5C'nin teknik özellliklerine bakıldığında A6 işlemci göze çarpıyor. iPhone 5'te olduğu gibi 8 megapiksel kameraya sahip yeni iPhone 5C'nin pili iPhone 5'ten daha geniş dolayısıyla daha iyi.

4 inç ekrana sahip olan iPhone 5C'de yüksek çözünürlüklü retina ekran kullanılmış. İşletim sistemi ise beklenildiği gibi iOS 7 olacak.

Kabaca bakıldığında Apple'ın pazar payını artırmak için iPhone 5'in daha hızlı üretilen ve daha uygun fiyatlı bir modelini piyasaya sunduğunu söyleyebiliriz.

yeni iphone 5c ozellikleri fiyati (8)

Apple iPhone 5C Fiyatları

Amerika’da 2 yıl kontratlı fiyatı 16 GB için 99 dolar, 32 GB içinse 199 dolar olarak açıklanan iPhone 5C'nin kılıfları da ise 29 dola fiyat etiketine sahip. Kontratsız fiyatlar ile ilgili bilgi ise şu anda paylaşılmamış.

iPhone 5C, 20 Eylül'de ABD, Avusturalya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur ve İngiltere pazarında satışta olacak. Aralık ayında ise 100 ülkede satışa çıkacak.

Resmi sitede tüm özellikler açıldığında yazımızı güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.