Türk Telekom girişimcileri uçuracak hızlandırma programı PiLOTT'u duyurdu

Türk Telekom girişimcileri uçuracak hızlandırma programı PiLOTT'u duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Stanford Üniversitesinin kendi öğrencilerinin girişimciliğini desteklemek için tohum fonlama şirketi StartX'e yaptığı yatırımdan bahsetmiştik. ABD'de girişimcinin fikri için destek bulmasındaki çeşitlilik başarılı girişimlerinin doğmasının temel faktörü olduğunu söyleyebiliriz.

Ülkemizde de her geçen gün girişimcilerin fikirlerini hayata geçirebilmeleri için seçenekleri artıyor. Hızlandırma programı hayata geçiren şirketler arasına Türk Telekom da katılıyor. PİLOTT ismi verilen program ile girişimciler 100.000 TL'ye kadar sermaye desteğinde bulunuyor. Projelere destek verecek mentorler arasında internet ekosisteminin yakından tanıdığı isimler de bulunuyor: Arda Kutsal, Emre Kurttepeli, Hasan Aslanoba ve Sina Afra bunlardan bazıları.

Yılda 3 kere çağrı yaparak başvuruları toplayacak olan PİLOTT'ta girişimcilerin fikirleri Türk Telekom jurisi tarafından değerlendirilecek. İki fazdan oluşan yarışmada 1. faza kalan projelere PİLOTT için tasarlanmış özel ofis alanı, yönetim desteği, teknik altyapı imkanı ve mentorlük hizmetleri sunuluyor. Yapılacak eleme ile 2. faza kalmaya hak kazanan projeler ilk sermayeleri olan 10.000 TL'lik çekirdek sermayeyi kazanmış oluyor ve son aşamada projelerinin ana fonksiyonlarını çalışır hale getirmesi bekleniyor.

Girişimcilik ekosistemini güçlendirecek olan PİLOTT ile yenilikçi ürün ve servislerin de önü açılmış olacak. Girişimcilere senede 3 kez çağrıda bulunacak olan PİLOTT'un ilk başvuruları bugün başladı. 9 Eylül - 20 Ekim 2013 tarihleri arasında PİLOTT web sitesi üzerinden siz de başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular ile ilgili belirtilen öncelikli konu alanlarında, Sabit İletişim Uygulama ve Servisleri, İnternet Uygulamaları, size daha önce TVYO ile bahsettiğimiz OTT ve İçerik Servisleri, Bulut Bilişim Teknolojileri'nin de aralarında bulunduğu 8 konu başlığı bulunuyor. Jüri programa katılmaya hak kazanan girişimleri; Türk Telekom ile işbirliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği, büyüme potansiyeli, gelir modeli kriterlerine göre değerlendirecek.

İki fazdan oluşan 3 aylık programın 2 hafta süren 1. fazında seçilen girişimler sundukları yenilikçi ürün veya servis fikirlerini doğrulamak ve gerekirse pivot etmek üzerine odaklanacaklar. Bu fazın sonunda mock-up’larını jüriye sunacaklar. 1. faza seçilen tüm girişimcilere İstanbul Etiler’de PİLOTT için tasarlanmış özel ofis alanı, yönetim desteği, teknik altyapı imkanı, yalın girişim eğitimlerin yanında mentorluk alma imkanları sunulacak.

ofis-1

Programın 10 hafta süren 2. fazına kalmaya hak kazanan ekiplere ise bu imkanlara ek olarak 10.000 TL çekirdek sermayesi sağlanıyor. Bu 10 hafta boyunca ekipleri, Ocak 2014 sonunda jüriye sunulacak olan ana fonksiyonları çalışır ürün veya servisleri üzerinde çalışacakları yoğun bir çalışma ortamı bekliyor olacak.

3 aylık program sonunda jüri, bu çalışmalar arasından en başarılı olanları seçecek. Başarılı girişimler Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakalarken, en başarılı girişim 100.000 TL’lik girişim sermayesinin sahibi olacak. Ayrıca en başarılı ilk 3 girişimci ise Silikon Vadisi seyahatine hak kazanacak.

PİLOTT ile ilgili Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz yaptığı açıklamada “Türkiye, genç nüfusu ile yüksek girişimcilik potansiyeline sahip ülkelerin başında geliyor. 2012 Küresel Girişimcilik Raporu’na göre ülkemizde her 100 yetişkinden 12’si erken dönem girişimcilik faaliyetlerinde bulunuyor. Türk Telekom olarak biz de üzerimize düşeni yapıyor, değer yaratacak girişimleri destekliyoruz. ” dedi.

Ekim ayı sonunda programa katılmaya hak kazanan ilk girişimcilerin açıklanacağı PİLOTT programı hakkında gelişmeleri sizlerle Webrazzi üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.