Google+'tan ileti yerleştirme ve Wordpress bloglarında yazar tanıma özellikleri tanıtıldı

Google+'tan ileti yerleştirme ve Wordpress bloglarında yazar tanıma özellikleri tanıtıldı

Geçen haftalarda Facebook'un da tanıttığı paylaşılan iletilerin embed edilebilmesi özelliği, bu akşamdan itibaren Google+'a da geldi. Google+'ın Direktörü Seth Sternberg'ın şu anda halen devam eden TechCrunch Disrupt San Francisco etkinliğinde tanıttığı özellikle Google+ kullanıcıları paylaştıkları iletileri istedikleri web sayfasına ekleyebilecekler.

İlk olarak Twitter'ın hayata geçirdiği sonrasında Facebook'un da dahil olduğu ileti yerleştirme özelliği çok da uzun bir süre geçmeden Google+'a da gelmiş oldu. Gösterim olarak bakacak olursak Google+'taki tasarım çizgisiyle aynı çizgiye sahip olan yerleştirilmiş iletilerin oldukça şık durduğunu söyleyebiliriz.

TechCrunch Disrupt etkinliğinde yapılan ürün lansmanının tek konusu da bu değildi. Google ayrıca Google+ ile giriş yapma özelliğini de yazarlık programıyla entegre ettiğini açıkladı. Yeni programın ilk partnerleri ise Wordpress ve Typepad oldular.

Buna göre Wordpress hesaplarına Google+ ile giriş yapan kullanıcıların yazıları Google aramalarında fotoğrafları ve isimleriyle birlikte öne çıkarılacak. Google'ın iki yıl önce duyurduğu Yazarlık Programı'nın (Authorship program) ne kadar etkili olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak genel kanı olarak yazar sahiplenmesi yapılan yazıların Google tarafından güvenilir içerik olarak kabul edildiği söylenebilir.

frederic_news_image_blog1

Google blogundan da Seth Sternberg imzalı bir yazıyla çıkan açıklamaya göre şu anda halihazırda Wordpress.org ve Typepad.com ile işbirliğine gidilmiş. Ancak diğer taraftan About.comWikiHow ve Examiner ile ortak çalışmalar devam ediyor. Facebook veya Twitter ile bağlanmak web dünyasının neredeyse birer standartı haline geldi. Google+ ile üye olmak veya giriş yapmak ise ne kadar popüler olur, Google'ın arama sonuçlarına yapacağı katkılarla web sayfası sahipleri için ne kadar cezbedici olacak önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.