Yerli sosyal ağ Quup’un Android uygulaması ve projeyle ilgili son bilgiler

Yerli sosyal ağ Quup’un Android uygulaması ve projeyle ilgili son bilgiler

Sizlere daha önce tanıttığımız yüzde yüz yerli sosyal ağ Quup.com’tan yeni haberler var. Hatırlayacağınız gibi 2 sene önce başlayan quup, günümüzde her türlü site ve uygulamanın sosyal özelliklere sahip olmasının artık bir fırsat değil, bir zorunluluk olduğu düşüncesiyle ortaya çıkmış bir proje.

Kurucusu İlker Aksu’nun deyimi ile tüm kullanıcıları ile birlikte bir içerik veya spam filtresi gibi çalıştığı quup, bu sayede kaliteli, özgün ve değerli içeriklerin diğerlerinden sıyrılarak ön plana çıkmasını sağlamayı hedefliyor. Bunun için de quupEngine adı verilen adlı bir alt yapı kullanıyor.

quupEngine kullanan Quup.com Android uygulamasının yayınlanması ise bu yapıyı daha geniş kitlere ulaştıracak olması açısından önemli. İşte Quup.com ve farklı sitelerde de kullanılmaya başlanan quupEngine ile ilgili en güncel bilgiler ve veriler.

Son rakamlara göre Quup.com’un 2.000’i aylık aktif olmak üzere toplam 20 bin kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Sizlere geçtiğimiz yıl Quup.com’u tanıttığımızdan beri de pek çok yenilik eklenmiş durumda. Örneğin yeni açılan Android uygulaması bunlardan biri.

quup-kasif

Canlı sohbet, WordPress eklentileri (quup buton ve quup vCard), yeni paylaşım butonları, yorum yetkilendirmeleri ve Chrome tarayıcısı için quup bookmarklet diğer yeniliklerden öne çıkanlar. Ayrıca aldığımız bilgiye göre rozet sistemi de çok yakında devreye girmiş olacak.

Bu sırada farklı geliştirmeler ve testler de devam ediyor. Bunlardan biri de quupRank. Bu özellik şu anda kapalı devre olarak test edilmeye devam ediyor ve kullanıcıların sosyal olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Bu özelliğin kullanıma açılıp açılmayacağı ise şu an için kesin değil ve test sonuçlarının ardından netleştirilecek. Yani eğer işler beklendiği gibi gidilirse artık Quup.com üzerinden diğer kullanıcıların değerlendirilmesi de mümkün olabilecek ve bana göre bu oldukça ilgi çekici bir özelli olabilir.

quup-WebrazziKanal

Bu sırada quupEngine açısından en önemli gelişme ise bu alt yapıyı farklı dikey ve küçük topluluklar için kapalı sosyal ağ yapılarında kullanılmaya başlaması. Böylece quup.com ekibi, sitenin alt yapısını oluşturan quupEngine ile farklı sitelerini de oluşturmaya kullanılmaya başlanmış oluyor. Gelistiriciler.net ve Kampus.net şu anda aktif olan ve quupEngine alt yapısı üzerine geliştirilmiş iki site. Gökhan Ahi’ye ait olan Hukukcu.com da yakın zamanda bu yapıya kavuşmuş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.