Lidyana'ya Alman medya devi Burda Grubu'ndan 12 milyon TL yatırım geldi [Son Dakika]

Lidyana'ya Alman medya devi Burda Grubu'ndan 12 milyon TL yatırım geldi [Son Dakika]

Hakan Baş'ın kurucusu olduğu dikey online alışveriş sitesi Lidyana.com, Almanya'nın önemli medya şirketi ve DLD Konferansı'nın da sahibi olan Burda Grubu'ndan yatırım aldı.

Duyumlarımıza göre şu dakikalarda tamamlanan imzalar sonucunda Burda Grubu Lidyana.com'a 12 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş ve şirketin %22 hissesine sahip olmuş.

Ortakları arasında Markafoni kurucuları Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı'nın yanı sıra, Yemeksepeti kurucu ortağı Nevzat Aydın ve futbolcu Arda Turan'ın da bulunduğu Lidyana.com ilk kez Aralık 2011'de Webrazzi'ye haber olmuştu.

hakan-bas

Haziran 2012'de Rus arama motoru Yandex'in de yatırımcısı olan ru-Net'ten 6 milyon TL yatırım alan şirket Ağustos 2012'de Wired dergisinin belirlediği Avrupa'nın en dikkat çeken 100 girişimi arasında yer almıştı. Mayıs 2013'te ise Endeavor girişimi seçilen Lidyana.com aldığımız duyumlara göre 2013 yılının ilk 5 ayında 2012 cirosunun tamamını gerçekleştirmiş ve 2014 yılında yurtdışı ofisini açmaya hazırlanıyormuş.

Kuruluşta 1 milyon dolar, ru-Net'ten yaklaşık 3 milyon dolar ve bugün de ikinci tur yatırımında 6 milyon dolar yatırım almış olan Lidyana.com basit bir hesapla bugüne kadar 10 milyon dolar (20 milyon TL) civarında yatırım aldı dersek sanırım yanlış olmaz. Aynı zamanda bu son turda %22 hisseye karşılık 12 milyon TL yatırım aldığını göz önüne alacak olursak şirket değerlemesinin de yaklaşık 55 milyon TL'ye yani yaklaşık 27 milyon dolara yaklaştığını söyleyebiliriz.

Burda Grubu ile gerçekleşen yatırım anlaşmasının Ocak 2013'te gerçekleşen ve Webrazzi'nin resmi medya partneri olduğu DLD Konferansı esnasında başladığı da yine aldığımız duyumlar arasında. İlginizi çekeceğini düşünerek DLD Konferansı'nda Hakan Baş'la yaptığımız video röportajı aşağıda paylaşıyoruz. Sonuçta biz bu röportajı yaptığımız günlerde Hakan Baş Burda Grubu ile yatırım görüşmelerine başlamış ve aslında röportaj anında yatırımcılarla görüşmeler yaptığından da bahsetmişti.

Konuyla ilgili aldığımız ek bir bilgi de Endeavor girişimi olan Lidyana'nın hissedarları arasına Burda Grubu'nun giriş yaptığı bu turda Endeavor Catalyst fonunun da dahil olması. Bu fon geçmişte Peak Games, Yemeksepeti ve Airties'a da yatırım yapmıştı.

Haberin başında da bahsettiğim gibi henüz şu dakikalarda imzalanmış olduğunu tahmin ettiğimiz yatırım anlaşması ile ilgili detay bilgiler olursa güncellemeleri yapacağız.

Güncelleme: Lidyana kurucusu Hakan Baş Burda Grubu'nun yatırımını doğruladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.