Androidli telefonları kulaklıktan kontrol eden Pressy, üç günde 295 bin dolar fon topladı

Mobil telefonlar ilk zamanlarında  rakamlarla başlayıp, Blackberry ile harflerinde eklenmesi ile fiziksel tuş takımıyla klavyeye dönüştü.
Androidli telefonları kulaklıktan kontrol eden Pressy, üç günde 295 bin dolar fon topladı

pressy ekranMobil telefonlar ilk zamanlarında  rakamlarla başlayıp, Blackberry ile harflerinde eklenmesi ile fiziksel tuş takımıyla klavyeye dönüştü. Akıllı telefonlarla birlikte daha fazla özelliğe sahip telefonlar 3 veya 4 fiziksel tuş ile kullanılabilir durumda.

Ekranın büyümesi ve estetik görünüm açısından azalan fiziki tuş sayısı seviliyor olsa da bazı zamanlar, şu tuş elimin altında olsa ne güzel olurdu diyebiliyorsunuz. Bu amaçla hatırlıyacağınız üzere Apple iOS 6 sürümünde tuşlar kilitliyken hızlı fotoğraf çekilebilmesi için ekranın yukarı doğru kaydırılması fonksiyonunu da eklemişti.

Artan uygulama sayısı ve azalan tuş sayısı yurtdışında iki girişimciyi harekete geçirmiş ve Pressy adını verdikleri ürünlerini yapma fikrini doğurmuş. Pressy, kullanıcıların kulaklık sotuna yerleştirilen ufak bir programlanabilir cihazdan oluşuyor.

Kulaklık slotu üzerinden çalışan sistem ile programlanan düğme kendi uygulaması üzerinden sisteme aksiyonlar gönderiyor. Kullanıcının programlamasına göre istediği uygulamayı açabilen Pressy'de iki kere dokunarak kamerayı kullanmak, yarım dokunarak yer bildiriminde bulunmak saniyeler içinde mümkün oluyor. Olası acil durumlarda saniyelerin ne kadar önemli olduğunu düşünürsek Android kullanıcıları için Pressy vazgeçilmezler arasında girebilir. iOS kullanıcılarının biraz daha beklemek zorunda olduğunu da belirtelim.

Projelerinin fonlaması için dünyanın en bilindik topluluk destekli fon toplama yöntemi olan Kickstarter'ı tercih eden girişimciler 40.000 dolarlık beklentilerine karşılık üç gün içerisinde 295.000 dolar 'dan fazla fon topladı ve 44 gün daha fon toplamaya devam edecek.

Pressy'nin Kickstarter'da bu denli yoğun ilgi görmesi ürünün işlevselliği olduğu kadar fon desteğinde bulunanlara sunduğu olanakları da belirtmekte fayda var. İlk destekte bulunan kişilere 15 dolara ürüne sahip olmayı sunuyor. 20 dolara kırmızı, mavi, beyaz renkteki seçeneklerini sunuyor. 45 dolara kadar seçeneklerin mevcut olduğu üründe bu kadar çeşitliliğin olması pazarlamasını kolaylaştıran etkenler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.